USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

Унаслідок пожежі в будинку українських біженців у Німеччині загинула дитина: Подробиці трагедії

Пожежа сталася в місті Апольда 4 червня. Близько 10 осіб було госпіталізовано
Пожежа в будинку українських біженців у Німеччині
Джерело: Bild

У неділю, 4 червня, у місті Апольда (земля Тюрінгія) сталася пожежа в будинку, де проживали біженці з України. Унаслідок трагедії загинула дитина. Про це повідомив керівник регіонального міністерства внутрішніх справ у федеральній землі Тюрінгія Георг Маєр у Twitter.

"Сьогодні в Апольде загинула дитина, яка разом зі своєю сім'єю шукала захисту від путінських бомб", – йдеться в публікації.

Представник МВС обіцяє докласти всіх зусиль для з'ясування причини пожежі.

Варто зазначити, що напередодні з'явилася інформація, що на місці НП було виявлено тіло. Однак тоді повідомлялося, що особу загиблого буде встановлено після проведення судмедекспертизи, уточнили правоохоронці.

За даними німецьких правоохоронців, у момент пожежі в гуртожитку перебувало близько 250 осіб. Як пише DW, їх евакуювали і переселили в інший центр у сусідньому місті Хермсдорфі.

Що говорить українська сторона?

Інформацію про пожежу 4 червня підтвердив посол України в Німеччині Олексій Макєєв. Дипломат тоді додав, що внаслідок нещасного випадку є постраждалі.

Також він зазначив, що розголошувати деталі події не може, поки триває слідство.

За даними місцевої поліції, 10 осіб дістали поранення, їх доправили в лікарню внаслідок пожежі.

Влада Німеччини обіцяє надати підтримку

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер повідомила у своєму Twitter, що федеральні органи безпеки перебувають у постійному контакті з поліцією Тюрінгії і "завжди готові надати підтримку".

"Усі мої співчуття родині та біженцям, які жили тут. Хочу подякувати рятувальникам, які швидко допомогли і врятували багатьох людей з вогню", – додала вона.

Раніше

Офіс омбудсмена зафіксував кілька десятків випадків вилучення у європейських країнах українських дітей із сімей біженців.
Читайте також:
Теракт у Теракт у "Крокус Сіті": Кількість жертв наближається до сотні, а ФСБ заявляє про затримання терористів
Убивство українки в Німеччині: поліція знайшла ще одне тіло Убивство українки в Німеччині: поліція знайшла ще одне тіло
Німеччина анонсувала новий пакет допомоги Україні на 500 млн євро, але без Taurus Німеччина анонсувала новий пакет допомоги Україні на 500 млн євро, але без Taurus
Польща та Німеччина об'єднуються в бронетанкову коаліцію, щоб підтримати Україну Польща та Німеччина об'єднуються в бронетанкову коаліцію, щоб підтримати Україну