USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85

"Укрзалізниця" почала аналізувати звернення пасажирів за допомогою ChatGPT

Раніше відгуки пасажирів співробітники УЗ обробляли вручну
Укрзалізниця
Джерело: відкриті джерела

"Укрзалізниця" почала обробляти звернення пасажирів за допомогою чат-боту зі штучним інтелектом ChatGPT. Про це повідомляє пресслужба УЗ в Telegram.

"Протягом одного дня ми отримуємо в середньому 1300 оцінок подорожі від пасажирів через застосунок. Приблизно 300 з них – текстові відгуки, які стосуються безпосередньо роботи залізниці. Кожен такий відгук раніше ми обробляли вручну – тепер цю роботу виконує ChatGPT", – розказали в компанії. 

Технологія автоматично розподіляє звернення пасажирів за 21 тематикою, такі як "якість обслуговування" та "запізнення". Після чого вже розбиті по категоріях звернення завантажуються у систему аналізу, яка дозволяє відслідковувати по днях, тижнях та місяцях динаміку скарг за конкретними поїздами та маршрутами.

Новини за темою: У "Дії" може з'явитися штучний інтелект "Надія". Розповідаємо, для чого це знадобиться

Також УЗ повідомила, що за допомогою ChatGPT співробітники зможуть пришвидшити роботу з аналізу зворотного звʼязку, визначати найбільш проблемні ділянки та оперативно реагувати на них. Штучний інтелект ChatGPT коректно визначає категорію звернення в 90% випадків, додали в компанії. 

Блокування ШІ в інших країнах 

Штучний інтелект ChatGPT почали активно використовувати в Україні. Але інші країни блокують використання технології. 

Так, в лютому Китай заборонив використовувати в країні чат-бот на основі штучного інтелекту.

Регулятори наказали великим китайським технологічним компаніям, зокрема Tencent Holdings і Ant Group, фінтех-філія Alibaba Group Holding не пропонувати послуги ChatGPT громадськості на тлі зростаючої тривоги в Пекіні через нецензуровані відповіді чат-бота на основі штучного інтелекту на запити користувачів.

Технічні компанії також повинні звітувати перед регуляторами, перш ніж запускати власні сервіси, схожі на ChatGPT.

В березні Національне управління із захисту персональних даних Італії також вирішило обмежити доступ до чат-бота з вбудованим ШІ ChatGPT. В країні занепокоєні обробкою персональних даних компанією OpenAI.

Причиною для такого рішення став витік персональних даних користувачів чат-бота 20 березня. Тоді на деякий час у вільному доступі опинилася інформація про запити і номери банківських карт платних користувачів платформи.

Крім того, там вважають, що ChatGPT надає інформацію, яка не відповідає фактичним даним. Також виникли претензії, що в чат-боті немає контролю над його використанням дітьми віком до 13 років.

Читайте також:
"Укрзалізниця" розпочала будівництво європейської колії Чоп – Ужгород
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів