USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

"Укрпошта" перестане відправляти бандеролі і знизить вартість доставки посилок у США

Замість бандеролей буде запропонована краща альтернатива
Укрпошта
Джерело: відкриті джерела

25 травня 2023 року набрав чинності новий Закон України "Про поштовий зв’язок", ухвалення якого дозволило привести у відповідність національне законодавство до законодавства ЄС у сфері надання послуг поштового зв’язку. Через це в роботі "Укрпошти" вже з 1 червня відбудеться низка змін, інформує пресслужба оператора.

Зміни в "Укрпошті" 

З 1 липня 2023 року "Укрпошта" більше не прийматиме та не доставлятиме бандеролі.

"Доставка по Україні бандеролі вагою до 0,25 кг коштує стільки ж, скільки і доставка листа аналогічної маси, тобто 18 грн для непріоритетного та 22,5 грн для пріоритетного відправлення. Вартість листа та бандеролі вагою до 1 кг коштує 36 грн та 45 грн, а вагою до 2 кг – 48 та 60 грн відповідно", – йдеться у повідомленні.

Також оператор закликав клієнтів використати марки для відправки бандеролей до 1 липня.

Що буде замість бандеролей

Альтернативою бандеролям стануть листи, дрібні пакети та посилки. В "Укрпошті" запевнили, що це буде зручніше за бандеролі, оскільки цю послугу можна оформити у будь-який зручний час в "Особистому кабінеті", ще більше скоротивши час на перебування у відділенні.

Скасовування бандеролей стосується і міжнародної доставки.

Зниження тарифів на посилки у США

Гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський розповів, що з 1 червня відбудеться зниження тарифів на доставку у США.

"Саме так, до коаліції в 67 країн, серед яких наші популярні Канада, Австралія, Велика Британія, приєднується і USPS. Тому відправники матимуть можливість заощаджувати 8%, і все це з повним трекінгом", – додав він.

Нагадаємо, ми писали, що "Укрпошта" знизила вартість доставки до Польщі.

Читайте також:
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
В Міненерго вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів В Міненерго вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів
Остаточного рішення наразі немає: У Міненерго прокоментували можливе підвищення тарифів на світло Остаточного рішення наразі немає: У Міненерго прокоментували можливе підвищення тарифів на світло
У липні – серпні проситимемо українців максимально економити електроенергію, не виключені й підвищення тарифів, – міністр енергетики У липні – серпні проситимемо українців максимально економити електроенергію, не виключені й підвищення тарифів, – міністр енергетики