USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

"Укроборонпром" звинуватили у купівлі олії для техніки у посібника РФ: В ДК відреагували

У державному концерні заявили, що співпраця з російськими компаніями чи компаніями, які мають російських бенефіціарів, є категорично неприйнятною
Укроборонпром

"Укроборонпром"

Джерело: відкриті джерела

Державний концерн "Укроборонпром" звинуватили у закупівлі моторної оливи у ТОВ "Торговий дім "Агрінол", власником якого є депутат від ОПЗЖ Олександр Пономарьов. Концерн всі звинувачення відкидає.

Що сталось?

"В окремих ЗМІ з'явилася інформація про те, що Державний концерн "Укроборонпром" нібито закуповував моторну оливу для певних видів броньованої техніки у ТОВ "Торговий дім "Агрінол", власником якого є депутат від "ОПЗЖ" Олександр Пономарьов.

Позиція концерну

Як пояснили в компанії, ДК "Укроборонпром" дійсно закуповує певні типи моторних олив для певних видів броньованої техніки під час виробництва, модернізації чи її ремонту. Це передбачає технічна документація на ці види ОВТ: тобто для певного виду танків, приміром, потрібен певний тип моторної оливи.

Серед переліку олив, передбачених технічною документацією, значиться олива, яку виробляє в тому числі ТОВ "Торговий дім "Агрінол".

"Однак ДК "Укроборонпром" за час повномасштабного вторгнення не закуповував моторну оливу у зазначеного виробника чи пов'язаних з ним. Натомість концерн надав перевагу альтернативній вітчизняній оливі, яка має відповідні характеристики, виготовлена за стандартами якості, та пройшла випробування "в бойових умовах", - зазначили у відомстві. 

Там додали, що співпраця з російськими компаніями чи компаніями, які мають російських бенефіціарів, є категорично неприйнятною.

Додамо

21 березня Кабмін ухвалив рішення про перетворення державного концерну "Укроборонпром" на акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість", 100% акцій якого належать державі. Планується, що на базі "Укроборонпрому" створять п'ять галузевих холдингів.

Читайте також:
ДП ДП "Антонов" перетворили на акціонерне товариство
"Укроборонпром" створив Центр реінтеграції ветеранів
Наглядову раду Наглядову раду "Укроборонпрому" очолив Давід Ломджарія
Кабмін визначив новий склад наглядової ради Кабмін визначив новий склад наглядової ради "Укроборонпрому". Хто потрапив?