USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

"Укрдонінвест" пояснив причини, через які не купив Білгород-Дністровський порт

Порт
Джерело: UWN

Компанія "Укрдонінвест" пояснила, чому не завершила угоду щодо купівлі Білогород-Дністровського морського торговельного порту, право на який отримала в результаті аукціону Фонду державного майна. Відповідну заяву поширила пресслужба компанії.

"13 березня 2023 року відбувся електронний аукціон з продажу об’єкта малої приватизації – єдиного майнового комплексу державного підприємства "Білгород-Дністровський морський торговельний порт", за результатами якого переможцем аукціону визначено ТОВ "Укрдонінвест".

Ціна продажу об’єкта приватизації склала 264 млн 120 гривень, в тому числі ПДВ.

Проте в процесі узгодження умов договору купівлі-продажу у нашого Товариства з регіональним відділенням Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях виникли розбіжності, які ми не змогли врегулювати.

З огляду на вищевказане ТОВ "Укрдонінвест" не вбачає можливості укласти договір купівлі-продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства "Білгород-Дністровський морський торговельний порт" на запропонованих нам умовах.

Окремо хочемо зазначити, що ТОВ "Укрдонінвест", зважаючи на воєнний стан у нашій країні, не буде здійснювати жодних юридичних дій щодо повернення сплаченого нами до бюджету гарантійного внеску у розмірі 18 млн 757 тис. 423,91 грн. Сподіваємося, що вказані грошові кошти будуть спрямовані на підвищення обороноздатності нашої держави.

ТОВ "Укрдонінвест" є одним із найбільших інвесторів України у сфері видобутку корисних копалин. Єдиним бенефіціарним власником є український бізнесмен Віталій Кропачов.

Віталій Кропачов – український бізнесмен з активами у вугільній, машинобудівній, будівельній та транспортній галузях, медіа. Стояв біля витоків вугільної диверсифікації – брав участь у переговорах з американськими чиновниками щодо постачання вугілля в Україну зі США та ПАР, щоб компенсувати втрати після окупації частини Донбасу. У 2017 році придбав шахту "Краснолиманська", яка згодом стала одним із найуспішніших вугільних підприємств України. Зокрема, минулого року ТОВ "Краснолиманське" сплатило до бюджетів усіх рівнів 581,2 млн гривень податків.

Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська
На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркуту" як оперативник, - розслідування