USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

У Берліні за рік проти українців зафіксовано у 2,5 раза більше злочинів, ніж проти інших груп

З 24 лютого 2022 року по березень 2023-го було зареєстровано 3250 злочинів проти українців
українські біженці

Українські біженці

Джерело: відкриті джерела

У Берліні з 24 лютого 2022 року по березень 2023-го було зареєстровано 3250 злочинів проти українців. Відповідні цифри оприлюднив Альянс українських організацій.

Поліцейська статистика свідчить, що нападів з тілесними ушкодженнями щодо українців у 2,5 раза більше, ніж проти інших груп. Поліція встановила особу підозрюваного або ймовірного злочинця у близько 1200 із 3250 зареєстрованих злочинів. Найчастіше це були тілесні ушкодження (575), погрози (187) та образи (86). Лише 23 розслідування завершилися обвинуваченнями в суді.

Висока кількість злочинів зафіксована в районах Мітте (640) та Шарлоттенбург-Вільмерсдорф (484). В інших районах їх було значно менше.

Новини за темою: Українські біженки все частіше стають жертвами сексуальної експлуатації в Європі, – Guardian

У Нідерландах українські біженці стали жертвами трудової експлуатації

У Нідерландах понад 200 українців, які через повномасштабне вторгнення Росії були вимушені виїхати з України, стали жертвами трудової експлуатації. Про це повідомляють в NOS.

За даними мовника, понад 200 українських біженців, які прибули до Нідерландів та пішли працювати, зареєструвалися у FairWork, що бореться проти трудової експлуатації. Так, українці скаржилися на невиплату заробітної плати. Зокрема, є випадки, коли людина працювала більше ніж десять годин на день за зарплату менше мінімальної чи взагалі після місяця роботи не отримувала грошей.

"Працювати більше ніж 10 годин на день за меншу ніж мінімальна заробітну плату. Бути звільненим через місяць, а потім ще й викинутим на вулицю без оплати. Це сталося з українцем середнього віку, який втік від війни в квітні і відтоді живе і працює в Нідерландах. Він звернувся до FairWork, як і 212 інших українців з моменту російського вторгнення", – пише NOS.

Українських біженців у Швейцарії зобов'язали продати свої автомобілі для отримання соцдопомоги

У Швейцарії змінилися умови отримання соціальних виплат для українських біженців. Річ у тому, що влада Швейцарії незадоволена тим, що вартість деяких автомобілів українських біженців суттєво перевищує норму соціальної допомоги для відповідного розміру домогосподарства. Саме тому чиновники вважають, що у таких випадках виплати недоцільні. Так, у швейцарському Люцерні зі 141 українця, які мають авто, 132 особи отримують соціальну допомогу. 

Тобто якщо активи перевищують 4000 франків на людину (близько 4300 доларів США) або 10 000 франків на сім'ю (близько 11 тисяч доларів США), то автомобіль доведеться продати. В іншому випадку виплати таким особам не надаватимуться.

Нові правила отримання соцдопомоги вже набули чинності. Причому влада Швейцарії може зробити виняток лише у тих випадках, коли біженцю автомобіль необхідний або з професійних причин або за станом здоров'я.

Також журналісти повідомляють, що крім авто чиновники також враховуватимуть такі активи біженців, як коштовності й готівку.

Раніше повідомлялось, що Європейська комісія (ЄК) оголосила про можливість подальшого продовження до 2025 року директиви ЄС про тимчасовий захист щодо прийому українських біженців. У країнах Євросоюзу зареєстровано близько 4 млн 823 тисяч українських біженців.

 
Читайте також:
Німецький виробник дронів відкрив ще один завод в Україні Німецький виробник дронів відкрив ще один завод в Україні
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації
Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні
На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня