USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Українські тенісистки встановили національний рекорд у Франції

До 1/8 фіналу чемпіонату з тенісу вийшли Еліна Світоліна та Леся Цуренко
українські тенісистки
Еліна Світоліна та Леся Цуренко
Джерело: відкриті джерела

Українські тенісистки встановили національний рекорд у Франції. Спортсменки вперше зіграють 4 червня у четвертому раунді Відкритого чемпіонату країни з тенісу, повідомляє "Суспільне Спорт".

Так, до 1/8 фіналу вийшли Еліна Світоліна та Леся Цуренко. У третьому раунді Cвітоліна здобула вольову перемогу над росіянкою Анною Блінковою. Цуренко ж розгромила ексчемпіонку US Open Б'янку Андреєску – двічі по 6:1.

"Участь двох українок в третьому раунді – повторення національного рекорду на цій стадії турніру. Спортсменки діставалися третього раунду в 2017-2019 роках, а у 2021-му в ньому грали Світоліна та Марта Костюк", – йдеться у повідомленні.

Еліна Світоліна діставалася четвертого кола на Ролан Гаррос чотири рази: тричі виходила до чвертьфіналів, а у 2016 році вилетіла на цій стадії від Серени Вільямс. Для Цуренко 1/8 фіналу – особистий рекорд на цих кортах.

Новини за темою: Світоліна обіграла першу ракетку світу у Вімблдоні

У четвертому раунді Ролан Гаррос одразу дві українки не грали жодного разу. На інших мейджорах це востаннє ставалося у 2019 році – тоді Світоліна та Даяна Ястремська дісталися 1/8 фіналу Вімблдона.

Між собою українські тенісистки на поточному турнірі можуть перетнутися лише у фіналі.

Відзначимо, Федерація тенісу України виступила проти бойкоту турнірів за участю росіян і білорусів.

Коли зіграють спортсменки

Париж (Франція) | Roland Garros / Grand Slam | Грунт
Пари. Основна сітка. 3 коло

15:00* | Марта Костюк/Єлена-Габріела Русе (Україна/Румунія, 13) – Коко Гауфф/Джессіка Пегула (США, 2)

Париж (Франція) | Roland Garros / Grand Slam | Грунт
Основна сітка. 4 коло

16:00* | Еліна Світоліна (Україна, SR) – Дар'я Касаткіна (-, 9)

Париж (Франція) | Roland Garros / Grand Slam | Грунт
Мікст. Основна сітка. 2 коло

18:00* | Марта Костюк/Марсело Аревало (Україна/Сальвадор, 7) – Сторм Хантер/Джон Пірс (Австралія)

* Час початку матчів орієнтовний, поінформували в пресслужбі "Великого тенісу України".

Що відомо про французький турнір

Відкритий чемпіонат Франції (фр. Internationaux de France de Roland Garros – Ролан Гаррос) – чемпіонат з тенісу, що проходить щорічно на території Франції, в Парижі, протягом двох тижнів: наприкінці травня-початку червня, починаючи з 1891 року.

З 1925 року, відколи турнір став відкритий для іноземних учасників, є одним з чотирьох турнірів серії Grand Slam, і проходить після Відкритого чемпіонату Австралії, але перед Вімблдонським турніром та Відкритим чемпіонатом США.

Уперше змагання провели у вигляді одноденного національного чемпіонату в 1891 році. Брати участь у даному чемпіонаті могли лише члени французьких тенісних клубів.

Читайте також:
Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ
У Франції почали тестувати дрон Aarock, меншу копію якого планують робити в Україні У Франції почали тестувати дрон Aarock, меншу копію якого планують робити в Україні
Франція закуповує все більше російського скрапленого газу, – ЗМІ Франція закуповує все більше російського скрапленого газу, – ЗМІ
Франція передасть Україні сотні одиниць бронетехніки та ракети Франція передасть Україні сотні одиниць бронетехніки та ракети