USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Українські біженці у Великій Британії зможуть продовжити свої візи на півтора року

Рішення міністерства дозволить продовжити перебування для 283 тис. українців
біженці
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Велика Британія готова продовжити перебування біженців з України щонайменше до кінця 2026 року. Про це пише Reuters з посиланням на Міністерство внутрішніх справ країни.

Для українських біженців у Великій Британії є особливі категорії віз із терміном дії три роки.

"Перші такі візи видали у березні 2022 року, відповідно, вони спливають у березні 2025-го. І дозволяють біженцям працювати в країні, а також дають їм доступ до освіти, охорони здоров'я та соціальних пільг", – йдеться в повідомленні.

Рішення міністерства дозволить продовжити перебування для 283 тис. українців.

Українські біженці в ЄС

У грудні 2023 року кількість українських біженців, які отримали статус тимчасового захисту в Європейському Союзі, зросла на 37,6 тисячі осіб, досягнувши понад 4 мільйони. Найбільше зростання спостерігалося в Німеччині, Чехії та Іспанії, що свідчить про продовження міграційної кризи, спричиненої війною в Україні, наводять дані в Eurostat.

Загальна кількість осіб зі статусом тимчасового захисту на кінець року склала понад 4 мільйони. Найбільше зростання кількості бенефіціарів зафіксовано в Німеччині, Чехії та Іспанії, тоді як в Італії, Франції та Польщі спостерігали невелике зниження.

Згідно з оновленими даними УВКБ ООН, кількість українських біженців у Європі на кінець минулого року оцінювали в 5,954 млн, а загалом у світі – у 6,357 мільйона.

Новини за темою: Війна в Україні змусила покинути свої домівки більше ніж 16 млн осіб

Раніше ми писали, що продовження посвідок про тимчасовий захист у Польщі до 4 березня 2025 року не стосується громадян України, а поширюється лише на громадян третіх країн, які легально проживали в Україні на момент повномасштабного вторгнення. 

18 січня Польща продовжила дію посвідок про тимчасовий захист іноземців до 4 березня 2025 року. Відповідна інформація опублікована на сайті польського уряду. У посольстві України у Польщі роз'яснили, що продовження не стосується громадян України.

Читайте також:
Проблеми в нашій армії набагато гірші, ніж ми думали, - міністр оборони Великої Британії Проблеми в нашій армії набагато гірші, ніж ми думали, - міністр оборони Великої Британії
Україна з Британією уклала оборонну угоду на понад 2,5 млрд доларів Україна з Британією уклала оборонну угоду на понад 2,5 млрд доларів
Британія обіцяла подвоїти допомогу Україні Британія обіцяла подвоїти допомогу Україні
Литва скасовує безкоштовне навчання для українських студентів Литва скасовує безкоштовне навчання для українських студентів