USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Українські біженці у Великій Британії зможуть продовжити свої візи на півтора року

Рішення міністерства дозволить продовжити перебування для 283 тис. українців
біженці
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Велика Британія готова продовжити перебування біженців з України щонайменше до кінця 2026 року. Про це пише Reuters з посиланням на Міністерство внутрішніх справ країни.

Для українських біженців у Великій Британії є особливі категорії віз із терміном дії три роки.

"Перші такі візи видали у березні 2022 року, відповідно, вони спливають у березні 2025-го. І дозволяють біженцям працювати в країні, а також дають їм доступ до освіти, охорони здоров'я та соціальних пільг", – йдеться в повідомленні.

Рішення міністерства дозволить продовжити перебування для 283 тис. українців.

Українські біженці в ЄС

У грудні 2023 року кількість українських біженців, які отримали статус тимчасового захисту в Європейському Союзі, зросла на 37,6 тисячі осіб, досягнувши понад 4 мільйони. Найбільше зростання спостерігалося в Німеччині, Чехії та Іспанії, що свідчить про продовження міграційної кризи, спричиненої війною в Україні, наводять дані в Eurostat.

Загальна кількість осіб зі статусом тимчасового захисту на кінець року склала понад 4 мільйони. Найбільше зростання кількості бенефіціарів зафіксовано в Німеччині, Чехії та Іспанії, тоді як в Італії, Франції та Польщі спостерігали невелике зниження.

Згідно з оновленими даними УВКБ ООН, кількість українських біженців у Європі на кінець минулого року оцінювали в 5,954 млн, а загалом у світі – у 6,357 мільйона.

Новини за темою: Війна в Україні змусила покинути свої домівки більше ніж 16 млн осіб

Раніше ми писали, що продовження посвідок про тимчасовий захист у Польщі до 4 березня 2025 року не стосується громадян України, а поширюється лише на громадян третіх країн, які легально проживали в Україні на момент повномасштабного вторгнення. 

18 січня Польща продовжила дію посвідок про тимчасовий захист іноземців до 4 березня 2025 року. Відповідна інформація опублікована на сайті польського уряду. У посольстві України у Польщі роз'яснили, що продовження не стосується громадян України.

Читайте також:
Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ