USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85

Українська збірна виграла дебютну нагороду в першому в історії Суперфіналі Кубка світу з артистичного плавання

Плавчині отримали срібло у технічній програмі груп
Збірна України з артистичного плавання
Джерело: відкриті джерела

Україна здобула першу нагороду у Суперфіналі Кубка світу з артистичного плавання на змаганнях в іспанському Ов'єдо, де підсумовують сезон на цьому рівні. Плавчині отримали срібло у технічній програмі груп, інформує "Суспільне. Спорт".

Суперфінал артистичного плавання проходить вперше в історії за участі найкращих спортсменів та команд сезону Кубка світу.

"У перший змагальний день, 2 червня, Україна була представлена у фіналі технічних програм серед жінок-одиночниць та груп. У соло виступила Марта Фєдіна, яка стала четвертою на турнірі", – йдеться у повідомленні.

Крім Фєдіної, до складу української вісімки у фіналі технічної програми груп потрапили: Марина та Владислава Алексіїви, Вероніка Гришко, Дарія Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко. У цьому складі "синьо-жовті" стали четвертими на етапі у Монпельє.

Новини за темою: Ігри, які змінили життя. Три історії нескорених українців

Серед семи команд Суперфіналу Україна показала третій результат. За виступ зі складністю 34.9500 артистичні плавчині отримали 264.6566 бала, поступившись Китаю та Іспанії, однак китаянки взяли участь у фіналі поза конкурсом.

Тому, Україна здобула першу нагороду у Суперфіналі Кубка світу з артистичного плавання. Цей результат дозволив українським спортсменам у режимі реального часу вийти на п'яте місце у медальному заліку турніру.

Що потім очікує збірну України з артистичного плавання

У Суперфіналі Кубка світу вітчизняні плавчині претендують на медалі ще у п'яти дисциплінах.

Змагання у технічній програмі дуетів, довільній соло програмі та у групі довільної програми відбудуться сьогодні, 3 червня, а у дуеті довільної програми та акробатичній групі – завтра, 4 червня.

Після завершення сезону Кубка світу з артистичного плавання збірна України візьме участь у чемпіонаті світу з водних видів спорті, який у 2023 році пройде з 14 по 30 липня у японському місті Фукуока.

Артистичне плавання

Артистичне плавання (нова затверджена FINA у 2017 році назва; попередня назва – синхронне плавання) – водний вид спорту, пов'язаний із виконанням у воді різноманітних фігур під музику. 

Це один з найбільш витончених та елегантних видів спорту. Для того, щоб займатися цим видом, потрібно володіти не тільки витривалістю, але й гнучкістю і винятковим контролем дихання. Це технічно найскладніший вид плавання.

Новини за темою: Виїхали за кордон і не повернулися. Мінспорту оприлюднило список спортсменів-порушників
Читайте також:
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою