USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україні не вистачає вугілля, в першу чергу для "Центренерго", – офіційно

Півтора тижні тому уряд казав, що вугілля вистачає, в той час як зараз стверджує, що є проблеми
Вуглегірська ТЕС
Джерело: відкриті джерела

Державній компанії "Центренерго" не вистачає вугілля. Про це з посиланням на лист заступника міністра енергетики Юрія Власенка заявив перший заступник голови комітету ВР з питань енергетики Олексій Кучеренко в ефірі медіапроєкту UWN.

"В мене на руках свіжий лист, копія листа першого заступника Міненерго Юрія Власенка стосовно того, що не вистачає вугілля для державної компанії "Центренерго". "Центренерго" – це Трипільська станція під Києвом, від якої залежить –  буде світло в Києві та Київській області, це Зміївська станція та інші… Як народний депутат я не можу перевірити і виміряти обсяг вугілля на тій чи іншій площадці, ми довіряємо офіційній інформації міністерства в першу чергу і уряду, який відповідає за це. Ми так само, як і ви, чули неодноразово, що все чудово, всього вистачає, вугілля вистачає, газу вистачає. Зараз виявляється, що це, м’яко кажучи, не так", – уточнив Кучеренко.

Зазначимо, 6 жовтня у Верховній Раді міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що "впевнений, що "Центренерго" буде готовий до опалювального сезону", в той час як півтора тижні по тому виявилося, що вугілля не вистачає.

Депутат зазначив, що в такій ситуації підривається довіра до уряду. "Нам казали, що вугілля вистачає, півтора тижні пройшло після дня уряду, а виявляється, що не вистачає вугілля на "Центренерго" – ось вам довіра до виконавчої влади" – резюмував Кучеренко.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Здоров'я – база, естетика – похідне. Пластичний хірург Дмитро Слоссер розповів про роботу під час війни та останні тенденції в галузі Здоров'я – база, естетика – похідне. Пластичний хірург Дмитро Слоссер розповів про роботу під час війни та останні тенденції в галузі
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень