USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Україні може знадобитися до семи років для повернення на довоєнний рівень, – Свириденко

Для відновлення життя також треба, щоб повернулись і біженці
Юлія Свириденко
Юлія Свириденко
Джерело: Юлія Свириденко / Facebook

Україні може знадобитися п'ять-сім років для того, щоб вийти на довоєнний рівень життя та доходів.

Про це заявила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час дискусії NV "Діалоги про бізнес". 

Від чого і від кого залежатиме відновлення України

Гроші

Свириденко наголосила, що швидкість відновлення країни залежатиме від того, який доступ Україна матиме до структурних фондів ЄС та до дешевих фінансових ресурсів.

Також величезне значення має обсяг інвестицій, які будуть вкладатися в українську економіку.

Новини за темою: Скільки Україна витрачає на війну: Мінфін назвав суми на місяць

"Може, ці цифри звучатимуть астрономічно, але якщо у нас будуть інвестиції в розмірі 50−70 млрд (доларів), ми можемо зростати на 7% щорічно. І звичайно, що час відновлення пройдемо швидше", – додала вона.

Люди

Міністерка уточнила, що для відновлення країни надзвичайно важливо, шоб більшість з семи мільйонів громадян, що виїхали, повернулися додому.

Новини за темою: Повернення українців додому після війни. Які перспективи?

Водночас, за її оцінками, в Україну повернеться лише 70% з тих, хто виїхав. І цим людям необхідно забезпечити питання безпеки, гідної роботи і зарплати. Однак поки уряд не працює над конкретною програмою по поверненню співвітчизників.

Раніше повідомлялось, що Кабінет міністрів України готує старт пілотних проєктів із комплексного відновлення населених пунктів держави.

Читайте також:
Україна може відмовитися від прив'язки гривні до долара, – НБУ Україна може відмовитися від прив'язки гривні до долара, – НБУ
Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку
Кабмін призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти: Що відомо про Артура Добросердова Кабмін призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти: Що відомо про Артура Добросердова
Україна отримала четвертий транш від МВФ майже у 900 мільйонів доларів Україна отримала четвертий транш від МВФ майже у 900 мільйонів доларів