USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Україна звинувачує солдат РФ у зґвалтуванні чотирирічної дівчинки та груповій нарузі над її матір'ю, – Reuters

Це звірство – лише епізод у цілій серії випадків сексуального насильства окупантів
російські військові
Джерело: відкриті джерела

Офіс Генерального прокурора України звинуватив двох російських військових у зґвалтуванні чотирирічної дівчинки та груповій нарузі над її матір'ю. Як повідомляє Reuters, посилаючись на матеріали прокуратури, звірство відбулось під час окупації у Броварському районі Київщини. Видання зазначає, що окупанти під час насилля над дівчинкою та її матір'ю, тримали голову сім'ї під дулом пістолета і змушували його спостерігати за цим.

Подробиці звірства

За даними видання, це відбулось 13 березня 2022 року, коли солдати 15-ї окремої мотострілецької бригади, будучи в стані алкогольного сп'яніння увірвалися на подвір'я будинку у Броварському районі Київської області, де проживала молода сім'я.

Окупанти побили батька сімейства і поставили на коліна. Після цього змусили спостерігати за груповим зґвалтуванням його дружини. Тим часом один із солдатів сказав його чотирирічній доньці, що "зробить з неї жінку", а потім зґвалтував її.

Сім'я вижила.

Хто скоїв звірство

Напад на родину в Броварському районі скоїли двоє російських снайперів – віком 32-х і 28 років. Перший, за даними видання, загинув, а молодший, на ім'я Євгеній Чорнокнижний, повернувся до Росії. Журналісти видання намагались зв'язатися з останнім, однак його брат заявив, що той помер.

Джерело: Reuters

Це жахіття, за даними видання, були усього лише невеликою частиною цілої серії сексуальних злочинів російських солдат 15-ї окремої мотострілецької бригади, які вони вчинили в чотирьох будинках Броварського району у березні 2022 року. 

Новини за темою: Російський офіцер-утікач розповів про катування окупантами українських військових

Після наруги над жінкою і чотирирічною дівчинкою двоє солдатів РФ увійшли до будинку по сусідству, де побили літню пару, а також зґвалтували 41-річну вагітну жінку та 17-річну дівчину.

В іншому місці, де проживало кілька сімей, солдати зігнали всіх на кухню і зґвалтували 15-річну дівчинку та її матір.

В прокуратурі повідомили, що всі жертви цих звірств вижили й отримують психологічну та медичну допомогу. 

Триває досудове розслідування щодо можливої ролі вищих посадових осіб у нападах у Броварах. Ця справа долучена до інших звинувачень у систематичному сексуальному насильстві з боку російських солдатів.

Прокуратура заявила, що розслідує інші злочини в цьому районі, зокрема вбивства, скоєні в той же період.

Насильство як свідома тактика терору

На початку березня російські солдати увійшли до Броварського району, де зайнялися мародерством та застосовували сексуальне насильство як свідому тактику для тероризування населення. За даними прокурорів, чиї документи від 2022 року базуються на опитуваннях свідків та потерпілих, окупанти "заздалегідь виділили жінок, скоординували їхні дії та їхні ролі".

Читайте також:
Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України
Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Експерт пояснив, чому травень може стати важким для України Експерт пояснив, чому травень може стати важким для України