USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Україна знала про рейд Російського добровольчого корпусу під Брянськом, – глава РДК

В операції брали участь близько 45 осіб і серед них були члени партизанської мережі, що діє на території Росії
РДК
Джерело: Русский Добровольческий Корпус/Telegram

Російський добровольчий корпус погодив з українською владою операцію в Брянській області. Про це розповів голова формування Денис Капустін, відомий під псевдонімом Денис Нікітін в інтерв'ю Financial Times.

За словами Нікітіна, українська влада погодила цю операцію.

"Так, звичайно, цю акцію погодили, інакше це було б неможливо... Там заміновані мости, камери, дрони з тепловізорами, приховані пункти спостереження. Якби я ні з ким (в українській армії, – ред.) це не погоджував... Думаю, нас би просто знищили", – сказав голова РДК.

При цьому не уточнив, з ким саме і на якому рівні було "схвалено" рейд у Брянську область.

Він також розповів, що в операції брали участь близько 45 осіб і серед них були члени партизанської мережі, що діє на території Росії.

За словами глави формування, після операції російські військові відчули, наскільки вони беззахисні.

"Ми бігали і працювали в прикордонній зоні, яка має бути під найсуворішою охороною", – зазначив Нікітін.

До того ж він підтвердив, що під час рейду в одному з сіл справді сталася перестрілка, однак йому нічого не відомо про жертви серед мирного населення.

Оцінюючи операцію, Нікітін сказав, що його люди довели, що "можуть прорватися через прикордонні райони Росії, які ретельно охороняються", і викрили поганий стан укріплень країни-терориста в Брянській області.

Що відомо про рейд РДК у Брянську область?

2 березня РосЗМІ опублікували інформацію про те, що в Брянській області на територію Климовського району нібито проникли українські диверсанти і захопили заручників. Йшлося мало не про сотні людей.

Через деякий час у мережі з'явилося відеозвернення представників Російського добровольчого корпусу. Воїни розповіли, що прийшли в Брянську область, "щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом".

Вони закликали росіян брати в руки зброю і протидіяти режиму Путіна.

Детальніше про те, що сталося 2 березня під Брянськом, ми писали тут.

Також ми розповідали, що таке Російський добровольчий корпус і за ким стоїть військова структура.

Читайте також:
Військове кладовище буде цілком інклюзивним і з хрестами чи меморіальними плитами на могилах загиблих воїнів Військове кладовище буде цілком інклюзивним і з хрестами чи меморіальними плитами на могилах загиблих воїнів
Німецький виробник дронів відкрив ще один завод в Україні Німецький виробник дронів відкрив ще один завод в Україні
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації
Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні