USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Україна здобула золото на ЧЄ-2023 з академічного веслування

Востаннє на континентальній першості нагороду найвищого ґатунку у цьому виді програми змагань українки здобували у Варезе-2012
збірна
Джерело: Національний олімпійський комітет

Жіноча збірна України здобула перемогу на чемпіонаті Європи з академічного веслування, який триває у словенському Бледі. Про це повідомили в пресслужбі Національного олімпійського комітету України.

Перемогу на чемпіонаті Європи з академічного веслування святкувала четвірка парна у складі Катерини Дудченко, Анастасії Коженкової, Наталії Довгодько та Дарини Верхогляд.

"Це неймовірне досягнення у надзвичайно важкий для нашої країни час", – прокоментувала олімпійська чемпіонка-2012 Анастасія Коженкова.

Відзначимо, востаннє на континентальній першості нагороду найвищого ґатунку у цьому виді програми змагань українки здобували у Варезе-2012.

Новини за темою: Україна здобула першу за 18 років золоту медаль на чемпіонаті Європи з художньої гімнастики

Що відомо про цей вид спорту

Академічне веслування – перегони на човнах, в яких спортсмени сидять спиною вперед, гребки веслами здійснюються за допомогою ніг, спини і рук. Перегони проводяться на морі, річках, озерах, природних чи штучних каналах.

Один з найстаріших олімпійських видів спорту: академічне веслування включене в програму Олімпійських ігор з 1900 року (у жінок з 1976 року). Крім Олімпійських ігор щороку проводяться чемпіонат світу, Кубок світу, Кубок Націй, чемпіонат світу серед студентів, чемпіонат світу серед юнаків.

Найбільш поширене і популярне в країнах Західної Європи, США, Австралії, Нової Зеландії і Румунії.

Читайте також:
Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні
Українка вперше отримала премію ЄС для жінок-інноваторів Українка вперше отримала премію ЄС для жінок-інноваторів
Українець здобув золоту медаль на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики Українець здобув золоту медаль на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики
Представниця Чехії стала Міс Світу 2024, а України – потрапила в 40 найкращих конкурсанток Представниця Чехії стала Міс Світу 2024, а України – потрапила в 40 найкращих конкурсанток