USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

ЗСУ витрачають утричі менше снарядів, ніж окупанти, – WP

Навіть в умовах дефіциту ЗСУ випускають близько 7700 снарядів на день, або приблизно по одному кожні шість секунд
Артилеристи ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України зазнають дефіциту снарядів старих радянських калібрів і змушені заощаджувати боєприпаси. У противника також помічений брак боєприпасів. Про це повідомляє Washington Post.

Український військовий чиновник на умовах анонімності повідомив виданню, що навіть в умовах дефіциту ЗСУ використовують близько 7700 снарядів на день, або приблизно по одному кожні шість секунд. Росія, яка теж може бути на межі, стріляє втричі більше.

Зазначається, що для того, щоб не відставати від противника і при цьому економити боєприпаси, українські військові тепер більш розбірливі у виборі цілей, часто віддаючи перевагу техніці, а не невеликим групам піхоти. Точність є ключовим фактором, тому що промахи означають витрачені марно снаряди.

Видання повідомляє, що з такою швидкістю, з якою стріляє Україна, ці запаси незабаром можуть закінчитися, проте західні країни намагаються наростити виробництво. 

Україна за два дні використовує місячний запас з виготовлення снарядів у США

Через необхідність стабільно постачати Україні велику кількість боєприпасів, у Пентагоні вирішили збільшити їх виробництво, адже значна частина зброї була взята зі власних запасів Пентагону, а ще частина – виробляється на заводах США. За рік війни у військово-промисловому комплексі Сполучених Штатів оголився цілий ряд проблем, які були не помітні під час мирного життя. Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначається, поточне виробництво Америкою боєприпасів є недостатнім і може спровокувати їх вичерпання. Навіть якщо прискорити темп виробництва, знадобиться кілька років для відновлення кількості протитанкових ракет Javelin, ракет "земля-повітря" Stinger та інших предметів, що мають попит.

Крім того, видання повідомляє, що темпи виготовлення зброї в країни, яка має найбільший оборонний бюджет у світі, досить низькі. Для відновлення основних запасів знадобиться до 15 років у мирний час і більше ніж вісім років – у воєнний час. До прикладу, українські військові випускають у середньому 7700 артилерійських снарядів на день (і це в режимі економії), що значно перевищує довоєнне виробництво США, яке становило 14 тис. 155-мм снарядів на місяць.

"Це тривожний дзвінок. Ми повинні мати промислову базу, яка може реагувати дуже швидко", – сказав в інтерв’ю сенатор Джек Рід, голова комітету Сенату у справах збройних сил.

Війна в Україні оголила глибокі проблеми, які Сполучені Штати повинні подолати, щоб ефективно виробляти зброю, необхідну не лише для допомоги їхнім союзникам, але й для самооборони Америки, якщо виникне конфлікт із Росією, Китаєм чи іншою великою державою, підсумовує видання.

 
Читайте також:
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну