USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Україна та Польща домовилися про спільне виробництво 125-мм танкових снарядів

Для створення нового виробництва розглядаються винятково польські міста
снаряд 122-мм_3
Джерело: Укроборонпром
Україна домовилася з Польщею про спільне виробництво танкових снарядів калібру 125 мм. Про це повідомив міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін.

Під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Польщі гендиректор "Укроборонпрому" та керівництво польського виробника Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ S.A) підписали відповідний меморандум.

Ця угода передбачає розгортання нових виробничих ліній, розрахованих на виготовлення великої кількості боєприпасів для 125-мм танкових гармат. Для створення нового виробництва розглядаються винятково польські міста через високі ризики російських ракетних ударів по підприємству "Укроборонпром".

Новини за темою: Путін визнав "снарядний голод" у російській армії

Однак над виробництвом снарядів працюватимуть обидві сторони. Україна надасть свої технології та висококваліфікованих фахівців із відповідними компетенціями й досвідом, зазначили в "Укроборонпромі".

Раніше

Ми повідомляли, що на базі "Укроборонпрому" створять п'ять галузевих холдингів.

Модель трансформації концерну в сучасну оборонну компанію буде реалізовано в межах окремого закону, який президент Володимир Зеленський підписав у жовтні 2021 року, і в межах рішення Кабміну від 21 березня цього року про створення АТ "Українська оборонна промисловість" шляхом перетворення держконцерну "Укроборонпром".

Читайте також:
Британія модернізує дрони для України, щоб росіяни не змогли їх Британія модернізує дрони для України, щоб росіяни не змогли їх "посадити"
Дорожча за Дорожча за "Кинджал": Аналітики обрахували вартість російської ракети "Циркон"
Боррель: Європі потрібен ривок уперед у сфері оборонної промисловості Боррель: Європі потрібен ривок уперед у сфері оборонної промисловості
Китай розробляє новий безпілотник, який зможе розділитися в повітрі на шість мінідронів Китай розробляє новий безпілотник, який зможе розділитися в повітрі на шість мінідронів