USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Україна отримала золоту та бронзову медалі у стрибках у висоту на Євро з легкої атлетики у приміщенні

Це третій подвійний подіум для України в історії на рівні Євро в приміщенні
Ярослава Магучіх
Джерело: Reuters

Збірна України з легкої атлетики виступила у другому для себе фіналі на чемпіонаті Європи в приміщенні у Стамбулі. Спортсменки Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Катерина Табашник виступили у жіночих стрибках у висоту, дві здобули медалі, повідомляє "Суспільне".

Хто боровся у фіналі

У фінал всього пробилося вісім спортсменок. Крім українок за медалі також боролися німкеня Крістіна Гонзель, румунка Даніела Станчу, сербка Ангеліна Топич, нідерландка Брітт Веерман, а також британка Морган Лейк.

Зазначимо, що спочатку стрибунки повинні були подолати висоту 1.80 м. Однак Магучіх перенесла свою планку аж на 1.91 м.

Після цього планки піднімали, спочатку на 1.86 метра, яку подолали всі стрибунки, і потім 1.91 метра. З цією висотою проблеми виникли у чотирьох спортсменок, серед яких була і українка Табашник, що лише з другої спроби взяла висоту.

Читайте також: Українська легкоатлетка Магучіх встановила новий світовий рекорд сезону та перемогла на турнірі у Франції

Далі планку підняли на висоту 1.94 метра. Боротьбу продовжили шість стрибунок, три з них українки. З першої спроби подолали планку чотири спортсменки проблеми виникли лише у німкені Гонзель та у Юлії Левченко, яка вперше на Євро була змушена використовувати другу спробу.

Наступну висоту 1.96 метра змогли взяти лише Магучіх та нідерландка Веерман. Катерина Табашник здобула бронзу після того, як її не взяли сербка Топич та українка Левченко. 

В результаті золоту медаль у стрибках у висоту здобула Магучіх, а Табашник бронзу.

Магучіх після перемоги намагалася взяти висоту 2.03 метра найкращий результат сезону у світі, проте її не взяла. Тож, українка стала чемпіонкою Європи з результатом 1.98 метра.

Результати фіналісток

1 місце Ярослава Магучіх (Україна) 1.98 м

2 місце Брітт Веерман (Нідерланди) 1.96 м

3 місце Катерина Табашник (Україна) 1.94 м

4 місце Ангеліна Топич (Сербія) 1.94 м

5 місце Юлія Левченко (Україна) 1.94 м

Деталі щодо перемог українок

Для Ярослави Магучіх це вже друге золото. Першу золоту медаль вона здобула на попередньому Євро в Торуні у 2021 році.

Для Катерини Табашник це перша медаль на рівні чемпіонатів Європи чи світу. На Євро-2019 у приміщенні вона посіла четверте місце.

Це третій подвійний подіум для України в історії на рівні Євро в приміщенні. У 2011 році Олеся Повх та Марія Рємєнь здобули золото та срібло у бігу на 60 метрів, а у 2021-му Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко виграли медалі того ж гатунку саме у стрибках у висоту.

І третій раз наші українки на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в приміщенні одразу втрьох фінішують у топ-5 у жіночому секторі стрибків у висоту. У 2021 році Магучіх та Геращенко здобули золото та срібло, а Юлія Левченко посіла четверте місце.

Читайте також:
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою