USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

"Після цього у РФ все рухне": Генерал США Годжес оцінив шанси звільнення Криму цього літа

Швидка деокупація можлива за умови наявності далекобійної зброї
Екскомандувач військ США в Європівідкр Бен Ходжес
Колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес
Джерело: відкриті джерела

Україна може звільнити Крим від російських окупантів до літа 2023 року, але за умови надання українській армії далекобійних ракет. Про це заявив колишній командувач військ США у Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес.

"Донбас буде вашим. Я переконаний, що звільнити Крим можна цього літа. Якщо у вас будуть засоби завдавати дальніх ударів, і після цього все впаде. Крим це ключ", сказав Годжес.

Американський військовий також прокоментував нещодавню заяву про те, що у Вашингтоні нібито не налаштовані розраховувати на повернення Криму під контроль Києва. На думку Годжеса, союзники України можуть істотно посприяти звільненню півострова.

Новини за темою: Німеччина схвалила постачання 178 танків Leopard 1 для України

Він переконаний: деокупація півострова можлива до серпня, якщо захід забезпечить потребу України. Україна повинна зробити Крим неефективним для російських військових йдеться про удари по цілі в Криму і недопущення відновлення Керченського мосту. 

Екскомандувач також додав, що Україні необхідно отримати високоточну далекобійну зброю в найближчі місяці. В іншому разі деокупувати Крим стане дуже складно.

Слова Ходжеса звучать досить позитивно на фоні повідомлень іноземних видань про планування Росією нового масштабного наступу:

  • За даними Bloomberg Путін хоче перемоги за будь-яку ціну. Видання пише про підготовку Путіна до конфлікту із США, який може тривати роками. Новий наступ може розпочатися в лютомуберезні до прибуття західних танків в країну. 
  • New York Times вважає, що Путін дав команду Герасимову для наступу. Герасімов "продав" Путіну ідею "гіпернаступу" з потенційною метою захопити Краматорськ". Тепер він став заручником цих обіцянок і буде під тиском виконувати цей наказ.
  • "Таймс" повідомив апокаліптичну сенсацію про 500 тисяч нових мобілізованих росіян, яких Путін кине в наступ у квітні.
  • А от на думку The Guardian, війна може тривати весь рік. Видання вважає, що війська Москви стають все більш боєздатними перед критично важливим весняним періодом. 
  • "Найпозитивніші" очікування у Financial Times. Там говорять про початок росіянами атаки вже в найближчі десять днів. І вони хочуть захопити весь Донбас.
  • А от за попередньою оцінкою Інституту вивчення війни, великий російський наступ, швидше за все, передчасно досягне кульмінації до квітня 2023 року. Він також не досягне оперативно значущих результатів.
  • У свою чергу CNN вважає, що Росія навряд чи досягне стратегічного успіху в будь-якому потенційному наступі на Україну цієї весни через обмежену підтримку у співвідношенні сил, оснащенні та матеріально-технічному забезпеченні.
Читайте також:
Пілотний проєкт соцреабілітації СКАНДІ продовжили ще на рік: У 2023-му в ньому взяли участь 83 засуджених Пілотний проєкт соцреабілітації СКАНДІ продовжили ще на рік: У 2023-му в ньому взяли участь 83 засуджених
Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України
Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру