USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

В Європі арештували 22 підпільних торговців зброєю. Фото

Зловмисники купували дозволену сигнальну зброю в Туреччині після чого переробляли її на здатну стріляти бойовими набоями вогнепальну
торговці зброєю в Європі_2
Джерело: Поліція Румунії

У межах поліцейської операції Румунії та Болгарії за участі правоохоронців з 31 країни було арештовано 22 людей, підозрюваних у нелегальному збуті вогнепальної зброї. Про це поінформувало Європейське поліцейське агентство (Європол).

Зазначається, що зловмисники купували дозволену сигнальну зброю в Туреччині після чого переробляли її на здатну стріляти бойовими набоями вогнепальну. Її збували через нелегальні канали – як правило, злочинним групам.

"Ця зброя була імпортована до ЄС і легально виставлена на продаж у Болгарії та інших країнах – членах ЄС. Однак після продажу вона часто переправлялася через кордон і перероблялася на летальну зброю в інших країнах ЄС або за його межами", – йдеться в повідомленні.

Національна поліція Румунії разом з іншими країнами-учасницями зібрала дані про підозрюваних торговців зброєю. Водночас збір даних проводився в деяких країнах-членах, де ці види зброї можна легально придбати без попереднього дозволу.

У межах операції, яка припала на 20–24 лютого, правоохоронці здійснили 143 обшуки, вилучили 129 одиниць вогнепальної зброї та майже 1500 одиниць сигнальної зброї, приблизно 25 тисяч бойових і небойових набоїв, а також вибухівку.

Європол проаналізував зібрані дані і підготував пакети розвідувальної інформації для інформування країн про цілі і продажі зброї. Ці пакети стали основою для проведення днів скоординованих дій у лютому цього року.

Читайте також:
Дорожча за Дорожча за "Кинджал": Аналітики обрахували вартість російської ракети "Циркон"
"Летить не туди куди треба": Науковці розповіли про точність ракети "Циркон"
Одного з найвпливовіших Одного з найвпливовіших "злодіїв у законі" на прізвисько "Хмєло" можуть вигнати з України
Росія вдруге запустила по Києву Росія вдруге запустила по Києву "Циркон": Цю гіперзвукову ракету вважають кращою за "Кинджал"