USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

У тимчасово окупованому Криму вибухом пошкодило військовий вертоліт росіян, – ЗМІ

У найближчих населених пунктах загарбники посилили фільтраційні заходи у зв'язку з подією
вертоліт
Джерело: РБК-Україна

У тимчасово окупованому Криму вибухом пошкоджено бойовий вертоліт окупантів. Інцидент відбувся на аеродромі "Кача" поблизу Севастополя. Про це "РБК-Україна" повідомили джерела в українській розвідці.

За словами одного зі співрозмовників, на цьому аеродромі дислокується 318-й окремий змішаний авіаційний полк.

"Внаслідок вибуху близько першої ночі вражено та виведено з ладу військових вертоліт Мі-8 зі складу 318-го полку", – сказало джерело.

Крім того, за словами джерел, в найближчих населених пунктах загарбники посилили фільтраційні заходи у зв'язку з подією. Також росіяни порушили кримінальну справу.

Окупаційна влада Криму та російські інформаційні джерела поки не коментують чергову "бавовну".

Що відбувається в Криму?

Наразі тимчасово окупований Крим росіяни використовують як військову базу й полігон для проведення навчань і тренувань, а також як основу для ведення активної військової операції проти України.

Разом з тим окупанти тримають свої військові кораблі в цьому регіоні, з яких запускають ракети та авіабомби по території України.

Судячи із супутникових знімків та даних української розвідки, російські війська активно готуються до оборони Криму, оскільки вирили кілометри траншей й окопів та замінували територію півострова.

До того ж останнім часом у Криму почастішали вибухи, які стаються на залізниці чи місцях, де розташовані військові об'єкти окупантів.

Чи є в України план деокупації півострова?

На базі представництва президента в АР Крим працювала робоча група з 36 експертів  це Меджліс кримськотатарського народу, правозахисні організації, основні стейкхолдери  тобто державні органи й народні депутати.

Фахівці презентували українським обранцям доповідну записку щодо першочергових кроків держави після деокупації півострова. Йдеться в тому числі про притягнення до відповідальності колаборантів, амністію, люстрацію.

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева зазначила, що цей документ незабаром представлять на всіх інформресурсах. Зараз його вже мають у розпорядженні Офіс президента і всі центральні органи виконавчої влади.

"Передбачаємо, що на перший час (після деокупації, – ред.) на території півострова створять військову адміністрацію. Після утвердження всіх безпекових складових відбудеться поступовий перехід на військово-цивільні адміністрації. І за деякий час після певних процесів, зокрема виборчого циклу, матимемо перехід до цивільного життя. Коли він буде  точно не знаємо",  резюмувала представниця.

Новини за темою: Деякі західні політики закликають Україну не звільняти Крим, побоюючись ядерної війни, – представниця президента

Читайте також:
Україна майже напевно знищила російський Ту-22М3 за допомогою комплексу С-200, – Міноборони Британії Україна майже напевно знищила російський Ту-22М3 за допомогою комплексу С-200, – Міноборони Британії
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так