USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

У США збанкрутував Signature Bank. Це третій крах великого банку за півтора тижня

Американська влада запевняє, що вклади клієнтів банків не постраждають
США
Джерело: скріншот

Нью-йоркський Signature Bank зіткнувся з кризою довіри, тому американські регулятори прийняли рішення про його закриття. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що цей банк був популярним серед користувачів криптовалюти.

Це початок краху банківської системи США?

За словами члена правління Signature Bank Барні Френка, фінустанова постраждала від відтоку коштів клієнтів на мільярди доларів. Адже банк зробив ставку саме на криптовалюту. Правління Signature намагалось останніми днями знайти покупця чи рішення, щоб зміцнити свої фінанси, однак до понеділка, 13 березня, їм не вдалось цього зробити.

Зазначимо, що закриття Signature Bank стало другим на банківському ринку Америки за останні три дні. У п'ятницю, 10 березня, стало відомо про крах Silicon Valley Bank. Після цього клієнти, які займалися криптовалютами, почали терміново виводити свої кошти і переводити їх у такі великі фінустанови, як JPMorgan Chase & Co.

Ще раніше про закриття оголосив ще один банк, який спеціалізувався на криптовалютах, Silvergate Capital Corp. Як зазначає WSJ, крах третього криптобанку за останні півтора тижня загрожує подальшим відстороненням крипторинку від банківської системи США.

Цікаво, що засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск припустив можливість купівлі банку Silicon Valley Bank.

Реакція влади

Президент США Джо Байден звернувся до американського народу у зв'язку з ситуацією в американській банківській системі після краху банків Silicon Valley Bank та Signature Bank. Він наголосив, що влада зробить усе можливе для стабілізації ситуації.

Лідер держави також запевнив, що усі вкладники збанкрутілих банків отримають свої вклади у повному обсязі. Зі свого боку влада планує також створити новий механізм для надання банкам доступу до надзвичайних фондів і створити спрощені умови для банків щодо отримання кредитів у Федеральної резервної системи у надзвичайних ситуаціях.

Раніше наприкінці січня криптоброкерська компанія Genesis Global Capital оголосила про банкрутство. Заяви про банкрутство подали також її дочірні компанії Genesis Asia Pacific, Genesis Global Capital, а також Genesis Global Holdco. У відповідній заяві брокер писав про наявність понад 100 000 кредиторів. Обсяг активів і зобовʼязань перед ними сягає від $1 до $10 млрд.

Читайте також:
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом
Допомога Україні від США: Чому спікер Джонсон різко змінив свою думку Допомога Україні від США: Чому спікер Джонсон різко змінив свою думку
Далекобійні ATACMS в Україну можуть відправити до кінця наступного тижня Далекобійні ATACMS в Україну можуть відправити до кінця наступного тижня