USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У США стартують навчання з ядерного командування та управління

До навчань будуть залучені партнери Сполучених Штатів
Ядерні навчання США літаки США
Джерело: Стратегічне командування США

У США 11 квітня розпочинаються щорічні навчання Global Thunder з ядерного командування та управління. Як інформує стратегічне командування Штатів, ці навчання не є відповіддю на дії будь-якої країни чи інших учасників.

Як проходитимуть цьогорічні навчання

"Стратегічне командування США має глобальні обов’язки, визначені Планом єдиного командування, які включають стратегічне стримування, ядерні операції, спільні операції з використанням електромагнітного спектру, глобальний удар, протиракетну оборону, а також аналіз і цілевказування", – йдеться у повідомленні.

До нинішніх навчань Global Thunder 23 (GT23) Сполучені Штати залучать ключових осіб союзників і партнерів у тому числі з Великої Британії. Вони інтегруватимуться у команди вищого керівництва та працюватимуть у широкому спектрі сфер, пропонуючи підтримку політики та оперативне розуміння.

Також до навчань будуть залучені й усі відомства Стратегічного командування США. Метою GT23 є посилення ядерної готовності та забезпечення безпечних, безпечних і надійних сил стратегічного стримування.

Зазначається, що під час навчань, як і кожного року, буде збільшена кількість польотів бомбардувальників.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАТО і Росія майже одночасно провели навчання з ядерного стримування. Перед тим РФ провела ядерні навчання "Гром" у лютому 2022 року – менш ніж за тиждень до повномасштабного вторгнення в Україну.

Зазначимо, що Сполучені Штати Америки припинили ділитися з Росією даними про свої ядерні сили у відповідь на вихід Москви з Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Читайте також:
США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван
США вже таємно доправили ATACMS до України США вже таємно доправили ATACMS до України
Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом
Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України