USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У США дискутують щодо передачі Україні безпілотників Reaper, - Politico

У Пентагоні побоюються, що Росія може отримати таємні технології
дрон Reaper
дрон Reaper
Джерело: відкриті джерела

У США гаряче дискутують щодо можливості передачі Україні розвідувально-ударних дронів Reaper. Про це пише видання Politico.

В статті йдеться, що Пентагон, зокрема, побоюється, що Росія може отримати таємні технології. Посилаючись на власні джерела автори статті пишуть, що дискусії про передачу безпілотників почалися ще наприкінці лютого після вторгнення РФ в Україну. Тоді повітряні сили США заявляли пор готовність надати Україні застарілі дрони Reaper, а натомість отримати більш сучасні технології.

"ПС роками намагалися списати старі версії свого флоту Reaper, щоб звільнити гроші для купівлі та експлуатації більш передових технологій, але Конгрес щоразу відхиляв цю пропозицію", - йдеться у статті.

Однак, за даними журналістів, у Пентагоні виступили категорично проти цієї ініціативи, щоб унеможливити отримання Росією американських технологій. 

В той же час, піше видання, безпілотники Reapers та Gray Eagles були у списку побажань України, оскільки ці дрони мають більшу дальність польоту та могли б більш ефективно коригувати артилерійські удари. Компанія-виробник General Atomics запропонувала модифікувати дрони під відповідні експортні правила США.

Однак у виданні наголошують, що українські військові все ще можуть отримати американські безпілотники. Оскільки в оборонному бюджеті на 2023 рік міститься вимога про передачу 100 Reapers іншій державній установі, це, ймовірно, звільнить частину дронів для відправки в Україну.

"ПС не підтвердили, яке урядове агентство, але митниця та прикордонна служба США також використовують Reapers, і неясно, чи будуть безпілотники взяті з ПС чи флотів спеціальних операцій", - зазначили у Politico.

Читайте також:
У РФ побільшало танків-сараїв: Помічені нові версії. Фото У РФ побільшало танків-сараїв: Помічені нові версії. Фото
Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів
Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились
НБУ знизив облікову ставку до 13,5% НБУ знизив облікову ставку до 13,5%