USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

У Сінгапурі керівники провідних розвідок світу провели секретну зустріч, – Reuters

На зустрічі були присутні з-поміж інших представники розвідок США, Індії та Китаю, а Росії не було
Сінгапур розвідка
Директор національної розвідки США Авріл Хейнс на 20-му діалозі Shangri-La IISS у Сінгапурі, 2 червня 2023 р.
Джерело: Reuters

Керівники приблизно 20 найбільших розвідок світу цього тижня провели секретну зустріч у межах безпекового форуму "Діалог Шангрі-Ла" в Сінгапурі. Про це пише Reuters з посиланням на п'ять джерел.

Уряд Сінгапуру проводить подібні зустрічі уже кілька років поспіль у межах форуму, але раніше про них не повідомляли.

За даними видання, на зустрічі були присутні, з-поміж інших, представники розвідок США, Індії та Китаю, а Росії не було. Одне з джерел стверджує, що тон зустрічі був у ключі співпраці, а не конфронтаційний.

"Зустріч – важливий пункт в міжнародному непублічному порядку денному. Серед розвідувальних служб існує негласний кодекс, згідно з яким вони можуть вести діалог, навіть якщо з формальнішою та відкритішою дипломатією є труднощі. А це дуже важливий чинник у часи напруженості і захід у Сінгапурі сприяє цьому", – сказав один зі співрозмовників медіа.

Водночас інформації про порядок денний переговорів мало. Агентство повідомляє тільки, що розвідки обговорювали російсько-українську війну та транснаціональну злочинність.

Новини за темою: У Росії почастішали репресії через синьо-жовту символіку, – британська розвідка

Представник міністерства оборони Сінгапуру підтвердив, що учасники "Діалогу Шангрі-Ла", в тому числі посадовці розвідувальних служб, мають можливість зустрітися з колегами.

Відзначимо, днями в межах мирного плану Індонезії щодо війни Росії проти України ООН пропонувала "провести референдуми на спірних територіях". Натомість речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що це не "спірні" території, а окуповані Росією.

Раніше заступник глави Офісу президента Ігор Жовква наголошував, що для України не має бути ані "китайського", ані "ватиканського" та інших мирних планів, оскільки формула миру має бути тільки українською.

Читайте також:
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту
США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку, – міністр оборони Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку, – міністр оборони
За допомогою ATACMS Україна може послабити російську логістику та уражати російські аеродроми і склади боєприпасів, – ISW За допомогою ATACMS Україна може послабити російську логістику та уражати російські аеродроми і склади боєприпасів, – ISW