USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

У Росії заявили про запуск "розумного" чат-бота, який має стати "конкурентом" ChatGPT

Російський чат-бот називається GigaChat
ChatGPT
Джерело: відкриті джерела

Російський кредитор Сбербанк заявив про запуск технології GigaChat, який має конкурувати з чат-ботом ChatGPT. Про це повідомляє Reuters.

Випуск торік ChatGPT, чат-бота від стартапу OpenAI, підтримуваного Microsoft, викликав стрибок у технологічному секторі, щоб надати ШІ в руки більшій кількості користувачів.

Однак у Росії вирішили, що зможуть повторити успіх західного розробника. Як повідомляють у Сбербанку, GigaChat вирізняє його здатність спілкуватися російською мовою більш розумно, ніж інші зарубіжні нейронні мережі.

Видання пише, що російський банк останніми роками вклав значні кошти в технології, прагнучи зменшити залежність країни від імпорту, процес, який став критично важливим, оскільки західні країни скоротили експорт у Росію та запровадили каральні санкції у зв'язку з агресією РФ проти України.

ChatGPT

У листопаді 2022 року для публічного користування був запущений чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT, розроблений компанією OpenAI. Він використовує модель обробки природної мови, яка дозволяє добре розуміти зміст написаного. І самому писати тексти так, як це робила б людина.

А також добре розуміє мову, якою спілкуються люди, і чудово вміє генерувати тексти, які непросто відрізнити від написаних людиною. До того ж ChatGPT може писати комп'ютерні програми, і вони працюють, хоч іноді і з помилками. Причому писати код може відразу кількома мовами: Python, Ruby, JavaScript, Java, C++, C# і Go.

18 лютого стало відомо, що чат-бот ChatGPT тепер доступний в Україні.

 
Читайте також:
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою
"Летить не туди куди треба": Науковці розповіли про точність ракети "Циркон"
Бажання Кремля звинуватити Україну в теракті у Бажання Кремля звинуватити Україну в теракті у "Крокус Сіті Хол" загрожує внутрішній безпеці Росії, – ISW
Російський посол не з'явився в МЗС Польщі після інциденту з ракетою Російський посол не з'явився в МЗС Польщі після інциденту з ракетою