USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У Росії підірвали автівку з пропагандистом Прілєпіним

Партизанський рух "АТЕШ" вже взяв на себе відповідальність за підрив авто пропагандиста
прілєпін
Джерело: відкриті джерела

У Нижньому Новгороді РФ підірвався автомобіль Audi Q7, в якому знаходився "письменник" та пропагандист Захар Прилєпін. Його охоронець загинув, сам же ідеолог "руського міра" отримав тяжкі поранення, пишуть пропагандистські російські ЗМІ.

"У Нижньому Новгороді підірвали автомобіль Audi Q7, в якому знаходився Захар Прілєпін. На місці працюють усі служби", – повідомили медіа.

Згодом російські ЗМІ розповіли, що "письменник" нібито їхав до родини у Нижній Новгород. Але встановлений невідомими під дном авто вибуховий пристрій перервав поїздку.

Скріншот з російських ЗМІ
Джерело: відкриті джерела

Російські пропагандисти заявляють, що внаслідок вибуху загинув водій Прілєпіна. Водночас, за даними популярного Z-пабліка, ліквідовано особистого охоронця пропагандиста, який почав воювати проти України ще до повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Вважають, саме він був за кермом авто.

"Інцидент стався в області, внаслідок вибуху загинув особистий охоронець Прілєпіна з позивним "Злий". Колектив приносить співчуття всім близьким нашого бойового товариша. Молимося за Захара. За його життя зараз борються лікарі", – написали пропагандисти.

Також російські ЗМІ поширили інформацію з посиланням на "джерело, близьке до МВС", про те, що ідеолог отримав тяжкі поранення.

"Захар Прилєпін серйозно постраждав – у нього поранені ноги. Водій Олександр загинув на місці. В "Ауді" вони їхали удвох. СВУ заклали під капот. Авто вибухнуло близько 10:40 і перекинулося. Вирва під машиною діаметром близько півтора метра 0,7 метра завглибшки. На місці чекають вертоліт", – заявили ЗМІ.

Інші ж пропагандистські джерела наполягають, що Прилєпін повертався до Москви з окупованого Росією Донбасу. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він був "замкомандира по роботі з особовим складом батальйону "Оплот" Росгвардії".

Натомість у Нижньогородській області після вибуху автомобіля Захара Прілєпіна виставляють блокпости.

Разом з тим партизанський рух "АТЕШ" вже взяв на себе відповідальність за підрив авто пропагандиста Прілєпіна. В "АТЕШ" заявили, що полювали на нього з початку року.

Хто ж такий Прілєпін?

Захар Прілєпін (справжнє ім'я Євген Миколайович Прілєпін, – ред.) – російський політик, "письменник", пропагандист, публіцист, за переконаннями націонал-більшовик, фашист. Голова політичної партії "За правду" з 1 лютого 2020 року. Член Центрального штабу Загальноросійського народного фронту.

Заступник художнього керівника МХАТ із літературної частини. Лауреат премії уряду Росії в галузі культури і низки інших премій. Член партії "Інша Росія" Едуарда Лимонова (1996–2018).

Прілєпін підтримує терористичні угруповання "ДНР" та "ЛНР", декларує свою участь у збройних формуваннях на тимчасово окупованій РФ території Донбасу. Численні публікації та усні заяви так званого письменника розцінюють як екстремізм. 

Є фігурантом бази даних центру "Миротворець" як особа, яка становить загрозу національній безпеці України і міжнародному правопорядку. Занесений до переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці України.

Захар Прілєпін з 2014 року перебуває в складі збройних формувань  й особисто брав участь у війні на сході України. Із грудня 2015-го по серпень 2018 року був радником так званого "голови ДНР" Олександра Захарченка. А з жовтня 2016 року обіймає посаду заступника командира "батальйону" з роботи з особовим складом ДНР у званні "майора".

За підсумками 2017 року як "Письменник року в Росії" Прілєпін розділив перше місце з Борисом Акуніним і Дариною Донцовою і став найзгадуванішим у російських ЗМІ письменником.

16 лютого 2017 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо Євгенія (Захара) Прілєпіна за звинуваченням в "участі у діяльності терористичної організації" та "фінансування тероризму". Пропагандиста  підозрюють у пособництві незаконному збройному формуванню самопроголошеної "ДНР".

Новини за темою: Розганяв наративи Кремля та закликав ЗСУ не чинити опір: Колаборант Дусь отримав підозру
Читайте також:
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто
Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію
Боротьба з російською пропагандою: Центр протидії дезінформації співпрацюватиме з TikTok, вже виявлено небезпечні канали Боротьба з російською пропагандою: Центр протидії дезінформації співпрацюватиме з TikTok, вже виявлено небезпечні канали