USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

У Раді розповіли, скільки нардепів та їхніх дітей зараз на фронті

На фронт пішли нардепи від фракції "Голос"
Руслан Стефанчук
Джерело: відкриті джерела

З початку повномасштабного вторгнення захищати Україну безпосередньо на фронті відправилися два народні депутати з 423 парламентарів. Про це голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів в ефірі національного телемарафону.

За його словами, на фронт пішли нардепи від фракції "Голос" – Роман Костенко і Роман Лозинський.

Костенко свого часу був командиром взводу та заступником командира розвідувальної роти повітряно-десантної бригади ЗСУ. Брав участь у боях за Донецький аеропорт. Має звання полковника СБУ, перебував на керівних посадах у Центрі спеціальних операцій "А" ("Альфа") СБУ.

Роман Костенко
Джерело: відкриті джерела

Лозинський – матрос Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Роман Лозинський
Джерело: відкриті джерела

"Вони фактично з першого дня пішли на фронт і дуже ефективно працюють і на фронті, і у Верховній Раді. Вони беруть участь як у засіданнях комітетів, так і у парламенті", – зазначив Стефанчук.

При цьому додав, що немає інформації про те, щоб хтось із дітей депутатів пішов на фронт.

"Мабуть, тому, що у нас молодий склад Верховної Ради. У когось ще просто немає дітей, у когось вони маленькі. Що стосується старшого покоління, мені про такі випадки невідомо", – пояснив голова ВР.

Чи забов'язані нардепи йти на фронт? 

За законом народні депутати не підлягають призову під час мобілізації. Проте Костенко і Лозинський добровільно вирішили піти на фронт.

Також нагадаємо, що Кабінет міністрів затвердив новий порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Зміни передбачають серйозніший контроль за взяттям на облік, цифровізацію багатьох процесів, обмін даними між різними органами влади, реєстрами та працедавцями людей, які підлягають обліку.

Окремо порядок прописує нові правила взяття на облік жінок.

Читайте також:
Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується
Замість строкової служби – три місяці навчання, а на війну – з 25: Що передбачає законопроєкт про мобілізацію Замість строкової служби – три місяці навчання, а на війну – з 25: Що передбачає законопроєкт про мобілізацію
Безугла запропонувала карати довічним за Безугла запропонувала карати довічним за "привласнення державних функцій", а потім назвала це "провокацією"
Обмеження для держорганів та заборона порнографії: З'явився законопроєкт щодо врегулювання роботи Telegram Обмеження для держорганів та заборона порнографії: З'явився законопроєкт щодо врегулювання роботи Telegram