USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

У Польщі з’явиться перший постійний гарнізон США

Він стане восьмим постійним гарнізоном Збройних сил Сполучених Штатів у Європі та першим на польській території
гарнізон США в Польщі
Джерело: відкриті джерела

У Польщі з’явиться перший постійний гарнізон збройних сил США. Про це повідомляє радіостанція RMF24 із посиланням на Міністерство національної оборони країни.

Зазначається, що 21 березня у таборі Костюшка у Познані відбудеться церемонія перетворення Регіональної групи підтримки на гарнізон армії Сполучених Штатів Америки у Польщі.

Він стане восьмим постійним гарнізоном Збройних сил США у Європі та першим на польській території. Рішення про його створення ще у 2022 році ухвалив американський лідер Джо Байден.

"Підрозділ займатиметься інфраструктурним забезпеченням американських солдатів, дислокованих у Польщі. До завдань гарнізону також входитиме керівництво та управління передовими форпостами американських військ у Польщі", – уточнили в міноборони.

До складу гарнізону увійдуть 13 військових та 140 цивільних службовців.

Нагадаємо, на початку березня Пентагон повідомив, що до Польщі прибули перші солдати, спрямовані на постійну службу у складі передового штабу П’ятого корпусу армії Сполучених Штатів у Познані на базі під назвою "Табір Костюшка".

Передовий штаб П’ятого корпусу армії США був розміщений у країні за рішенням саміту НАТО у Мадриді у липні 2022 року. Його основним завданням є координація діяльності та нагляд за сухопутними силами Сполучених Штатів Америки, дислокованими в Європі, оперативне планування та співробітництво й синхронізація сил США з військами інших країн НАТО.

Наразі у країні дислоковано понад десять тисяч американських військовослужбовців.

Читайте також:
США вже таємно доправили ATACMS до України США вже таємно доправили ATACMS до України
Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом
Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України
Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів