USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

У начальника управління поліції Києва знайшли незаконні мільйони

Дружина службовця на підставі довіреності від свекрухи придбала земельну ділянку площею 0,12 га у Київській області вартістю понад 3 млн гривень
Олександр Дибов
Олександр Дибов
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції під час проведення моніторингу способу життя виявило ознаки набуття необґрунтованих активів у начальника управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління поліції у місті Києві майже на 3,9 мільйона гривень. Про це йдеться в повідомленні НАЗК.

За даними ЗМІ, йдеться про Олександра Дибова.

Зазначається, що у 2022 році його дружина, отримавши право користуватися та розпоряджатися автомобілем Dodge Durango вартістю 697 тисяч гривень, продала його своїй свекрусі. Проте фактично продовжувала ним користуватися.

У 2023 році дружина службовця на підставі довіреності від свекрухи придбала земельну ділянку площею 0,12 га у Київській області вартістю понад 3 мільйони гривень.

Нацагентство встановило, що заощадження та загальні офіційні доходи працівника поліції, його матері та дружини значно нижчі за вартість набутих активів.

У НАЗК додали, що у 2018 році мати посадовця також набула у власність дві квартири в Києві, хоча вона проживає в іншому місці.

Відповідно до п. 5-7 ч. 1 ст. 12 Закону Нацагентство направило матеріали стосовно службовця до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для розв'язання питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів загальною вартістю 3,88 мільйона гривень необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило понад 7,1 млн гривень необґрунтованих активів, які належать одному з керівників структурних підрозділів Держаного бюро розслідувань та його дружині-прокурорці. 

Раніше ми повідомляли, що колишня працівниця Львівського територіального управління Державного бюро розслідувань, 27-річна Роксолана Москва, яка стала відомою завдяки розкішному весіллю під час війни, знаходячись на державній службі придбала елітний Audi Q8.

Також у депутата Рівненської обласної ради виявили незадекларовані статки на мільйони доларів. Під час обшуків знайшли золоті злитки та зброю.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття? У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття?
У Києві вводять графіки відключення води? У КМДА попередили городян про новий фейк У Києві вводять графіки відключення води? У КМДА попередили городян про новий фейк