USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Ще одна блогерка з Києва отримала підозру за зйомку роботи ППО

Зловмисниці інкримінують поширення несанкціонованої інформації про розташування ЗСУ
робота ППО
Джерело: Київська міська прокуратура

Ще одна блогерка з Києва отримала підозру за зйомку роботи ППО. Жінка зняла на мобільний та виклала у соцмережі роботу "вартових неба" під час травневих обстрілів Києва. Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Зловмисниці інкримінують поширення несанкціонованої інформації про розташування Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану.

"У травні 34-річна підозрювана на власний мобільний телефон здійснила відеозйомку та поширила в месенджері розташування ЗСУ, направлення систем ППО і результат ураження повітряних цілей. Тим самим фігурантка завдала загрози інформаційній та національній безпеці держави", - розповіли правоохоронці.

Встановивши особу зловмисниці, слідчі провели за місцем її проживання невідкладний обшук. У результаті вилучили телефон, який жінка використовувала для поширення заборонених матеріалів.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Стосовно близької родички фігурантки в межах іншого кримінального провадження раніше скерували до суду обвинувальний акт за аналогічним фактом, вчиненим в інший період часу.

Раніше

5 липня Дніпровський районний суд Києва засудив блогерку Ірину Воронову на один рік умовного терміну за розповсюдження кадрів з роботою ППО. Як повідомляє Informator, таке рішення суду пояснюється тим, що вона пішла на угоду зі слідством та визнала провину.

Блогерка Інна Воронова
Джерело: відкриті джерела

Деталі

По закінченню судового засідання адвокат Воронової заявив, що блогерка не буде оскаржувати вирок, оскільки вважає його прийнятним.

Воронова ж вирок поки не коментувала.

Що передувало

У Києві наприкінці травня поліція викрила ще дев’ятьох громадян, які публікували в соціальних мережах відео роботи протиповітряної оборони. Мешканці знімали роботу ППО під час чергової атаки Росії на столицю, а потім виклали відео у соцмережі.

"Порушниками виявилися семеро жінок та двоє чоловіків віком від 23-х до 49 років. Своїми діями вони могли розкрити специфіку роботи ППО. Усіх їх доставили до відділів поліції, де кияни надали пояснення. Наразі їх передали співробітникам Служби безпеки України для з’ясування усіх обставин", – зазначили поліцейські.

29 травня столичні правоохоронці викрили двох чоловіків, які знімали роботу протиповітряної оборони в Києві під час ракетної атаки РФ. Про це йшлося у Facebook поліції Києва.

Так, на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої про те, що двоє невідомих чоловіків знімали роботу ППО. На місце події негайно направили патрульних поліцейських та співробітників карного розшуку.

Протягом години 23-річного молодика правоохоронці виявили на одній із вулиць Святошинського району Києва. Для пошуку іншого у столиці була введена спеціальна поліцейська операція. Вже за пів години 26-річного керманича БМВ правоохоронці зупинили на вулиці Ушакова.

Місцевих доставили до Святошинського управління поліції для надання пояснень, після чого передали співробітникам Служби безпеки України для подальших процесуальних дій.

Також 17 травня СБУ встановила особи шістьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки РФ на Київ. 

Поліція вкотре нагадує про заборону фото та відеофіксації роботи ППО! І закликає зберігати інформаційну тишу! 

До речі, в ефірі каналу Ukraine World News ведучий Дмитро Пустовіт розповів, що загрожує блогерам, які фіксували роботу ППО в Києві. Як з цим боротися, та чи зможуть вони уникнути відповідальності? Докладніше дивіться у відео.

Читайте також:
Атакували Атакували "Шахедами" та ракетами: Росіяни цієї ночі вдарили по об'єктах критичної інфраструктури в низці областей
Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності