USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

У Києві викрили підпільний "ЦНАП" з виготовлення фальшивих паспортів та водійських посвідчень

Вартість фальшивих документів становила від 300 доларів до 7 тисяч
СБУ_7
У Києві правоохоронці викрили підпільний "ЦНАП"
Джерело: СБУ

У Києві правоохоронці викрили підпільний "ЦНАП", який продавав фальшиві паспорти та водійські посвідчення. Також в цеху виготовляли печатки і штампи України та ЄС. Про це розповіли в пресслужбі СБУ.

"Кіберфахівці СБУ викрили у Києві підпільний цех з виготовлення і продажу підроблених документів, печаток і штампів України та Євросоюзу", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що організатор незаконного бізнесу пропонував своїм клієнтам фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. А також акти права власності на землю та фіктивні дипломи про закінчення вищих закладів освіти України.

Новини за темою: СБУ викрила сімох інтернет-агентів Росії, які поширювали кремлівську пропаганду в п'яти областях України

Готові фальшиві документи зловмисник продавав через хакерську платформу Darknet. Вартість підробки становила від 300 доларів до 7 тис. Сума залежала від складності підробки і терміновості виготовлення.

Щомісяця підпільний цех виготовляв до 50 і більше "документів".

В СБУ розповіли, що незаконну діяльність організував столичний підприємець. "Виробничі потужності" облаштував у заздалегідь орендованій для цього квартирі. Серед основних клієнтів підозрюваного були ухилянти та особи з хакерського середовища, які використовували фальшивки для прикриття протиправної діяльності.

Під час обшуків виявили інструменти та обладнання для виготовлення підробленої документації, а також мобільні телефони та комп’ютери з доказами злочинних дій.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до семи років тюрми.

Новини за темою: СБУ затримала російського "крота", який міг готувати диверсію проти посадовців ЗСУ

Раніше

СБУ викрила групу ділків із Запоріжжя, які допомагали російським громадянам "легалізуватися" в Україні за допомогою підроблених документів. 

"Серед основних клієнтів зловмисників були громадяни Росії, причетні до скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема вбивств. Для них ділки робили фальшиві візи, паспорти та посвідки на проживання в Україні", – розповіли у спецслужбі.

За підроблені документи фальсифікатори брали від двох до трьох тисяч доларів. Сума залежала від терміновості замовлення.

Читайте також:
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркуту" як оперативник, - розслідування
НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом
СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА