USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Стрілянина в молитовному домі Гамбурга: Серед поранених – українка

Найближчим часом український консул відвідає лікарню, щоб надати нашій громадянці консульську допомогу
Гамбург стрільба
Джерело: відкриті джерела

У Німеччині внаслідок стрілянини в молитовному домі Гамбурга отримала поранення громадянка України. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Генеральне консульство України в Гамбурзі взаємодіє із німецькими правоохоронцями в контексті розслідування нападу, встановлює зв'язок із рідними постраждалої. Найближчим часом український консул також відвідає лікарню, аби надати нашій громадянці консульську допомогу", – зазначив Ніколенко.

Речник МЗС додав, що зараз їй надається необхідна медична допомога, загроз життю немає.

Що відомо про стрілянину

В молитовному домі Свідків Єгови на півночі Гамбурга сталася стрілянина. Вісім осіб, включно із самим злочинцем, загинули, пише Bild.

"Згідно з повідомленнями поліції, загинуло вісім осіб, в тому числі, ймовірно, і підозрюваний у скоєнні злочину. Серед загиблих є ще ненароджена дитина. Ще щонайменше вісім осіб отримали поранення. Серед них, за даними слідства, є кілька серйозно поранених", – зазначає видання.

За інформацією телеканала RTL, поліція Гамбурга виходить із того, що той, хто стріляв у центрі Свідків Єгови, наклав на себе руки. За його даними, коли поліцейські увійшли в будівлю, вони почули на верхніх поверхах постріл і незабаром знайшли тіло ймовірного злочинця.

В поліції додали, що наразі "немає підтвердженої інформації" про мотив злочину, йде слідство.

Мер Гамбурга Петер Ченчер написав у Твіттері: "Новини з Альстердорфа/Гросс Борстеля шокують. Мої співчуття родичам загиблих. Екстрені служби працюють на повну, щоб відстежити злочинця (злочинців) і з'ясувати передісторію".

Відреагував на надзвичайну подію і канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він назвав стрілянину в Гамбурзі жорстоким актом насильства. 

Читайте також:
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро
У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ
Україна домовляється з Німеччиною про додаткову систему IRIS-T, – Зеленський Україна домовляється з Німеччиною про додаткову систему IRIS-T, – Зеленський
Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot