USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Білоруський суд помилував ексредактора Nexta Романа Протасевича

Щодо інших редакторів Nexta інформації поки немає
Протасевич

Колишній редактор Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич

Джерело: відкриті джерела

Суд Білорусі помилував колишнього редактора Nexta Романа Протасевича. Про це сам Протасевич повідомив журналістам, передає БЕЛТА.

"Буквально щойно я підписав усі відповідні документи про те, що я помилуваний. Це, звичайно, просто чудова новина", – зазначив він.

Раніше

3 травня білоруський суд визнав винними засновників та редакторів білоруського Telegram-каналу Nexta: Степана Путіло, Яна Рудика та Романа Протасевича. 

Обвинуваченим присудили від 8 до 20 років колонії в умовах посиленого режиму: Путіло – 20 років, Рудику – 19, Протасевичу – 8 років (держобвинувачення просило призначити йому 10 років). 

Протасевич – єдиний, хто був присутній на процесі, інших судили заочно. Суд тривав 2,5 місяці, деякі засідання проходили у закритому режимі, цей час обвинувачені перебували під домашнім арештом. 

Новини за темою: Білоруський суд засудив Тихановську до 15 років за ґратами

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту залишено без зміни до набрання вироком законної сили.

Засновника Nexta визнано винним в організації на території Білорусі масових заворушень, групових дій, що грубо порушують громадський порядок. А також публічних закликів до захоплення державної влади, вчинення акту тероризму та інших дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці країни.

Нагадаємо, 23 травня 2021 року в Мінську примусово посадили літак авіакомпанії Ryanair, яким Протасевич летів з Афін до Вільнюса. 

Засновник Nexta погодився співпрацювати зі слідством, та заявив, що визнає політичну поразку і попросив суд призначити покарання, не пов'язане із позбавленням волі.

Читайте також:
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ "Барса", який віддав життя на фронті: Деталі історії
Олігарха-втікача Онищенка заочно засудили до 15 років: Визнали винуватим в організації  Олігарха-втікача Онищенка заочно засудили до 15 років: Визнали винуватим в організації "газової схеми"
Росія використовує аеродроми Білорусі: У Повітряних силах ЗСУ оцінили загрозу авіаційних ударів Росія використовує аеродроми Білорусі: У Повітряних силах ЗСУ оцінили загрозу авіаційних ударів