USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

У Білому домі вважають, що Росія незабаром може піти в наступ на кількох ділянках

Росіяни можуть спробувати активізуватися на фронті з поліпшенням погодних умов
росіяни окопи
Джерело: відкриті джерела

Російські військові після поліпшення погоди можуть піти в наступ на кількох ділянках фронту. Про це заявив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, передає "Голос Америки".

"Ми знаємо, що навесні, коли погода покращиться, а вона вже починає покращуватися, ми можемо очікувати, що росіяни захочуть піти в наступ на деяких ділянках", – заявив він.

При цьому Кірбі зазначив, що Сполучені Штати не знають точно, де і як вони це зроблять. Саме тому США хочуть забезпечити Україну необхідною допомогою.

"Якщо вони (українці, – ред.) ухвалять рішення щодо власних наступальних операцій, вони могли б їх провести", – додав він.

За словами Кірбі, Збройним силам України потрібні бронетехніка, артилерія, протиповітряна оборона, матеріально-технічне забезпечення. Він також додав, що важлива підтримка військових на полі бою їжею, водою і паливом, що є елементом безперервної роботи. Саме тому для Сполучених Штатів Америки це теж пріоритет серед військової допомоги Україні.

Раніше

Українське керівництво не ділилося з США  своїми планами майбутнього контрнаступу через невпевненість у тому, що Вашингтон зможе зберегти таємниці.

Також секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що штаб головнокомандувача Збройних сил України ухвалюватиме рішення про початок запланованого контрнаступу в останній момент.

Читайте також:
Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено
Військове кладовище буде цілком інклюзивним і з хрестами чи меморіальними плитами на могилах загиблих воїнів Військове кладовище буде цілком інклюзивним і з хрестами чи меморіальними плитами на могилах загиблих воїнів