USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

У Бахмуті з виведенням вагнерівців зростає роль російських десантників, – британська розвідка

Тим часом командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський відвідав позиції українських воїнів на передовій на Бахмутському напрямку, аби перевірити ситуацію
Бахмут
Стріляні тубуси від протитанкових ракетних комплексів на одній із вулиць Бахмута, 2 червня 2023 р.
Джерело: відкриті джерела

У Бахмуті й секторі після виходу звідти підрозділів групи "Вагнера" все більше зростає роль російських десантників (ВДВ). Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну, повідомляє "Європейська правда".

Так, у міру того як вагнерівців виводять з цього району ведення бойових дій, там з’являється все більше регулярних підрозділів російської армії, у тому числі десантників.

"Російські ВДВ починають відігравати все більш вагому роль у Бахмуті: зараз у сектор перекинули частини 76-ї та 106-ї дивізій та ще дві додаткові окремі бригади ВДВ", – йдеться в огляді.

Хоча ВДВ за час повномасштабної війни чимало втратили від свого "елітного" статусу, схоже, що командування намагалося берегти частину цього професійнішого резерву. Ймовірно, російські сили загалом будуть мати менше можливостей "реагувати на труднощі на оперативному рівні", додали в розвідці.

Сирський побував на передовій біля Бахмута

Тим часом командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський відвідав позиції українських воїнів на передовій на Бахмутському напрямку, спланував з командирами подальші дії. Про це повідомили в пресслужбі Сирського.

"Продовжую роботу з нашими воїнами на передовій. Для мене важливо особисто бачити бійців на фронті, чути їхні проблеми і пропозиції з перших вуст", – сказав командувач.

І запевнив, що росіяни продовжують зазнавати значних втрат на Бахмутському напрямку.

"Вагнер" в Бахмуті

Нагадаємо, на початку травня засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив про так званий вихід з Бахмута. Пояснив це "снарядним голодом" та великими втратами.

Пізніше Пригожин сказав, що Бахмут не має стратегічного значення для РФ. За його словами, головною метою так званої "Бахмутської м’ясорубки" полягало не у взятті міста, а в іншому – для перемелювання підрозділів ЗСУ та організації перепочинку російської армії для відновлення боєздатності.

Зрештою, аж 25 травня власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин оголосив, що його бійці розпочали вихід з Бахмута. Тоді цю інформацію підтвердили і в Міноборони України.

Пізніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що росіяни заміняють війська з вагнерівців на регулярні підрозділи.

Додамо, що думку про те, що ПВК Пригожина може повернутися в Бахмут для стримування ЗСУ, оскільки на сьогодні у РФ є проблеми з мобілізацією, в ефірі UWN висловив радник міністра внутрішніх справ 2014–2021 років Валерій Поцелуйко.

Новини за темою: У Росії зросла частка тих, хто підтримує воєнні дії в Україні, – опитування
Читайте також:
Новим очільником Служби зовнішньої розвідки став Олег Іващенко Новим очільником Служби зовнішньої розвідки став Олег Іващенко
Україна зараз воює з Росією в Судані, – The Wall Street Journal Україна зараз воює з Росією в Судані, – The Wall Street Journal
Росіяни знову розстріляли українських військових, які здавалися в полон, – Лубінець Росіяни знову розстріляли українських військових, які здавалися в полон, – Лубінець
Окупанти сформували добровольчий корпус, куди увійшли колишні вагнерівці Окупанти сформували добровольчий корпус, куди увійшли колишні вагнерівці