USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Twitter спеціально знижує рейтинг твітів про війну в Україні, – дослідження

Також Twitter відстежує активність демократів, республіканців і особисто Ілона Маска
Twitter Blue
Джерело: відкриті джерела

Користувач соцмережі зі США під ніком aakashg0 опублікував великий тред, в якому в деталях проаналізував код алгоритму, що був запропонований власником компанії Ілоном Маском щодо охоплення більшої аудиторії і "тіньового бану". 

У треді йдеться, що алгоритми Twitter знижують рейтинг твітів про війну в Україні. 

Деталі

Автор треду зазначає, що твіти, які стосуються війни з Україною, мають занижений рейтинг. Водночас у вихідному коді алгоритму немає згадки, який саме контент, пов'язаний з нашою країною, призводить до обмеження кількості показів. Не виключено, що це може бути через скарги користувачів.

Однак aakashg0 зазначає, що нестача документації в коді та відсутність коментарів з боку розробників не дозволяють точно визначити причину таких алгоритмічних рішень.

Крім того, у коді алгоритму, що був запропонований Маском, є дуже дивні функції: наприклад, можливість відстеження активності в акаунтах демократів, республіканців і особисто Ілона Маска. А для власника Twitter прописана особлива рекомендаційна система, щоб показувати його твіти якомога більшій кількості людей.

Раніше генеральний директор Twitter Ілон Маск запропонував співробітникам соціальних мереж гранти на акції, сума яких становить майже 20 млрд доларів. Восени 2022 року мільярдер купив соцмережу за 44 млрд доларів.

Читайте також:
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну