USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Це тільки початок: Як на Заході реагують на ордер на арешт Володимира Путіна

Збираємо реакції
Путін
Джерело: відкриті джерела

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової. Про це сказано на сайті суду.  

На це вже відреагували в Україні, а також в самій Росії. Що ж говорять в інших країнах? 

"Це початок"

"Рішення МКС видати ордер на арешт Володимира Путіна за воєнний злочин незаконної депортації та передачі дітей з України до Росії – це початок процесу притягнення до відповідальності", – написав голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель у Twitter.

"Ніякої безкарності для тих, хто порушує міжнародне право", – міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс у Twitter. 

"На крок ближче до судного дня. З першим ордером на арешт Путіна МКС посилає історичний сигнал: усі звірства проти України виходять зі злочинної політики російського керівництва. Нагадування, що ніхто не застрахований, навіть глави держав. Російський режим буде притягнуто до відповідальності", – прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас. 

"Ми робимо все можливе, щоб Міжнародний суд міг безпечно і незалежно виконувати цю складну задачу", – глава МЗС Нідерландів Вопке Хукстра.

"Путін, безсумнівно, несе відповідальність за воєнні злочини, а також повинен постати перед судом за злочин агресії. Я вітаю той факт, що Міжнародний кримінальний суд (МКС) погодився видати ордер на арешт Путіна", – написав у Twitter міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Раніше

Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової.

Ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової видані за поданими прокуратурою клопотаннями 22 лютого 2023 року.

Читайте також:
Хлопців і дівчат не розподілятимуть на предметі Хлопців і дівчат не розподілятимуть на предметі "Захист України": Нардепи підтримали законопроєкт
Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "Шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва