USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Суд обрав запобіжний захід колишньому першому віцепрем'єру України Клюєву

ВАКС заочно арештував колишнього першого віцепрем'єрміністра
Андрій Клюєв
Андрій Клюєв
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому першому віцепрем'єрміністру України Андрію Клюєву, якого підозрюють в організації заволодіння та розтраті коштів. Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Слідство підозрює Клюєва в організації заволодіння та розтраті бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства й підприємств, підконтрольних колишньому прем’єрміністру України на загальну суму понад 195 млн гривень. Гроші передбачалися на фінансування інноваційних та інвестиційних проєктів у реальному секторі економіки.

"Суд підтримав позицію САП та Національного антикорупційного бюро й обрав указаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання Клюєва та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу", – йдеться у повідомленні.

Наразі у вказаному кримінальному провадженні завершили досудове розслідування. Матеріали справи відкриті стороні захисту для ознайомлення.

Новини за темою: Зеленський позбавив громадянства ексчиновників часів Януковича

Що відомо про Клюєва?

Андрій Клюєв – український проросійський політик та бізнесмен.

На початку 2000-х Клюєв був спершу заступником голови, а згодом – секретарем "Партії регіонів". Тричі проходив до парламенту, два рази – за списком "ПР". Політик був першим віцепрем’єром Кабінету міністрів Миколи Азарова у 2010–12 роках.

Був секретарем РНБО, після секретарювання в РНБО у 2014 році Клюєв став головою Адміністрації президента України часів Віктора Януковича, утім пробув на посаді всього місяць. 25 лютого подав у відставку, а вже 28-го – зник і опинився в розшуку СБУ, де перебуває й досі.

2011 року посідав сьоме місце у рейтингу "Найвпливовіші люди України" журналу "Кореспондент". Його брат, Сергій Клюєв, також політик і бізнесмен.

Читайте також:
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ "Барса", який віддав життя на фронті: Деталі історії
Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова
Олігарха-втікача Онищенка заочно засудили до 15 років: Визнали винуватим в організації  Олігарха-втікача Онищенка заочно засудили до 15 років: Визнали винуватим в організації "газової схеми"