USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Сто мільйонів на дрони: Обвинувачений у справі про рекордний хабар силовикам пішов на угоду з прокурором

За це йому змінили міру покарання
Андрій Кіча
Джерело: відкриті джерела

Колегія Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з колишнім менеджером групи компаній Burisma Group Андрієм Кічею. Про це повідомляє пресслужба САП.

Кічу обвинувачували у пособництві ексміністру екології Миколі Злочевському щодо надання 5 млн доларів хабаря керівництву НАБУ і САП.

За вироком суду йому призначено покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі. Однак на підставі ст. 75 КК України суд звільнив Кічу від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Умови угоди

За умовами угоди Кіча зобов’язаний співпрацювати зі стороною обвинувачення, а також протягом п'яти днів після затвердження угоди про визнання винуватості перерахувати 100 мільйонів гривень на спеціальний рахунок фонду United24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації України "Армія дронів".

Нагадаємо, Кічу спільно з іншими особами затримано 12 червня 2020 року на спробі надання хабаря у розмірі 5 млн доларів керівництву антикорупційних органів. Гроші призначалися за закриття кримінального провадження за підозрою ексміністра екології, досудове розслідування в якому здійснювали детективи НАБУ.

Раніше повідомлялось, що на отриманні хабаря затримали керівника територіального управління Бюро економічної безпеки у Києві та області. За 1200 доларів США на місяць чиновник "консультував" організаторів мережі нелегальних ігрових залів та обіцяв їм "вирішити проблемні питання у Бюро". 

Читайте також:
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака