USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

США заборонили експорт майже 300 товарів до РФ і Білорусі: Що під обмеженнями

Перелік експортних санкцій налічує майже три сотні позицій
Санкції Росія
Джерело: відкриті джерела

Росію та Білорусь продовжують ізолювати від світу. Цього разу США заборонили експорт 276 різних товарів до цих країн, йдеться у звіті The Federal Register.

"У відповідь на триваючу агресію Російської Федерації проти України, якій значною мірою сприяла Білорусь, Міністерство торгівлі розширює та посилює існуючі санкції проти Росії та Білорусі… щодо предметів розкоші", – йдеться у повідомленні Міністерства торгівлі Сполучених Штатів.

Загалом у переліку обмежень призначених на експорт товарів – майже три сотні позицій: печей, духовок, грилів, мікрохвильовок, фенів, кавових машин, кондиціонерів тощо. У списку також і готельно-ресторанне обладнання, звукозаписуюча техніка, деталі для машин і техніки.

Так, у списку заборон – смартфони дорожче 300 доларів, кавомашини та кондиціонери.

Окрім цього, не можна експортувати три види вентиляторів – настінні, підлогові й для дахів. Також під забороною – кондиціонери та холодильники, оптова ціна яких перевищує 750 доларів.

Для того, щоб росіянину або білорусу придбати вищезгадані позиції, йому необхідно отримати спеціальну ліцензію, яка надаватиметься лише в особливих випадках.

Раніше

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 2 мільярди доларів. Він міститиме додаткові боєприпаси, безпілотники та інше обладнання.

Також Сполучені Штати оголосили про запровадження нових санкцій проти Росії у річницю військового вторгнення в Україну. Обмеження запроваджені проти понад 200 фізичних та юридичних осіб, включаючи як російських, так і третіх країн у Європі, Азії та на Близькому Сході, які підтримують військові зусилля Росії.

Читайте також:
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так
Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський
Палата представників США оприлюднила текст законопроєктів про допомогу партнерам. Україні передбачено 61 млрд доларів Палата представників США оприлюднила текст законопроєктів про допомогу партнерам. Україні передбачено 61 млрд доларів