USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

США перерахували Україні грант у розмірі 1,25 млрд доларів. На що підуть кошти

Кошти спрямують на відшкодування видатків держбюджету
гроші
Джерело: відкриті джерела

Від Сполучених Штатів Америки до державного бюджету України надійшли грантові кошти в розмірі 1,25 млрд доларів. Про це розповіли в пресслужбі Міністерства фінансів.

Кошти були направлені через Цільовий фонд від Світового банку в рамках проєкту PEACE in Ukraine.  

Грантове фінансування буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, а саме: на виплату державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, оплату праці працівників освітньої сфери, на оплату праці надавачів медичних послуг за програмою медичних гарантій та інше.

Новини за темою: ЄС перерахував Україні четвертий транш в розмірі 1,5 мільярда євро у межах макрофінансової допомоги

"Грантова підтримка від Сполучених Штатів у рамках проєкту Світового банку PEACE in Ukraine є важливою частиною забезпечення гуманітарних та соціальних видатків під час повномасштабної війни", – зазначив глава Мінфіну Сергій Марченко.

Міністерство фінансів України спільно з командами Світового банку та USAID SOERA допомагає оптимізувати та зміцнити системи моніторингу, верифікації та звітності уряду України щодо використання донорських коштів, наданих партнерами, додав Марченко.

В рамках проєкту Світового банку PEACE in Ukraine Україна вже отримала 6 млрд доларів грантових коштів прямої бюджетної підтримки від США.

Новини за темою: Кабмін виконав ще два зобов’язання перед МВФ

Раніше

В цьому місяці Україна отримала фінансування від Світового банку в розмірі 132 млн доларів. 

Позику надано в рамках Угоди (проєкт програми "Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

За словами Марченко, залучені кошти дозволять і надалі підтримувати фінансову стабільність України та відшкодувати пріоритетні видатки, зокрема у сільськогосподарському секторі для покращення ситуації у харчовій промисловості та забезпеченні продовольчої безпеки України.

Читайте також:
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін
МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар