USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

США не виявили жодних ознак того, що Україна неналежно розпоряджається наданою військовою допомогою

Якихось кричущих порушень американські чиновники не зафіксували
США
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки не отримали жодних доказів і не мають жодних ознак того, що українська влада неналежно розпоряджається наданою військовою допомогою. Це підтвердили і у Радбезі США, і в USAID.

Що говорить Радбез Сполучених Штатів Америки

Координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі на пресбрифінгу заявив, що Україна, так само як і Сполучені Штати, поділяє занепокоєння щодо забезпечення належної підзвітності.

Водночас він додав, що "під час бою неможливо ідеально передбачити рух кожної одиниці, яку кожен окремий солдат бере із собою у бій".

"Якщо йдеться про використання військової допомоги, наданої Україні, то ми не бачили жодних доказів якихось кричущих порушень", – зазначив Кірбі.

Що говорить USAID

В Агентстві США з міжнародного розвитку (USAID) також не виявили ознак якихось серйозних порушень, попри зростання кількості повідомлень про можливе нецільове використання Україною допомоги.

В.о. генерального інспектора USAID Ніколь Анджарелла, виступаючи на спеціальному засіданні в Сенаті Сполучених Штатів розповіла, що Офіс генерального інспектора USAID отримав 178 повідомлень про можливі порушення, пов'язані з Україною, однак жодне з них не підтвердилось.

Вона нагадала, що США з самого початку вторгнення Росії в Україну створили кількарівневу систему контролю за допомогою, яку виділяють нашій країні.

"На сьогодні ми не маємо жодних серйозних кримінальних знахідок, пов'язаних з наданням допомоги Україні з боку США", – наголосила війна.

Раніше представниця Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки Андреа Калан в ексклюзивному інтерв’ю UWN також підтвердила, що американський уряд задоволений звітами про використання західної зброї в Україні.

Всього ж США з початку війни РФ проти України виділили понад 30 млрд доларів на допомогу в галузі безпеки.

Читайте також:
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, - джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, - джерела
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту
США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку, – міністр оборони Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку, – міністр оборони