USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Сенат Швейцарії схвалив поправку до закону, що дозволяє реекспорт зброї в Україну

Відповідну поправку, яка дозволяє реекспорт озброєнь, ухвалив сьогодні Сенат
Швейцарія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сенат Швейцарії (верхня палата парламенту) погодив поправку до закону про військові матеріали. Це може розблокувати реекспорт зброї у треті країни, зокрема в Україну.

"Рада кантонів хоче дозволити іншим країнам передавати військову техніку, куплену у Швейцарії, за певних умов. Рада ухвалила відповідну парламентську ініціативу від Комісії з безпекової політики. Законодавчий проєкт, що ґрунтується на іншій ініціативі, вже перебуває на стадії розробки", – йдеться у заяві.

Втім, додамо, що рішення про реекспорт зброї не ухвалено остаточно. Тепер нижня палата парламенту Швейцарії повинна проголосувати за цю ініціативу.

Швейцарія відхиляла запити на реекспорт зброї в Україну

10 лютого стало відомо, що Швейцарія відхилила прохання Іспанії дозволити їй реекспорт зенітних гармат швейцарського виробництва в Україну. Про це повідомив у п'ятницю уряд Берна, передає Reuters.

Зазначається, що Мадрид звернувся до Швейцарії у січні з проханням дозволити відправити в Україну дві 35-міліметрові зенітні гармати, виготовлені у Швейцарії.

Запит був поданий попри те, що Іспанія раніше неофіційно була поінформована про те, що це неможливо.

До цього Швейцарія наклала вето на запити Данії та Німеччини, які хотіли відправити бронетехніку та боєприпаси швейцарського виробництва на допомогу Україні у її війні проти Росії.

Читайте також:
Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації