USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Штучний інтелект може допомогти лікарям діагностувати рак легень на ранніх стадіях

Для дослідження використали дані комп'ютерної томографії майже 500 пацієнтів
Рак легень
Джерело: відкриті джерела

Штучний інтелект допоможе лікарям діагностувати рак легень на ранніх стадіях. Про це свідчать дані досліджень лікарні Royal Marsden NHS Foundation Trust у співпраці з Інститутом дослідження раку у Лондоні.

Для розробки алгоритму штучного інтелекту, який міг би точно ідентифікувати ракові новоутворення, використовували дані комп'ютерної томографії майже 500 пацієнтів.

Модель ШІ показала точність діагностування злоякісних пухлин на рівні 0,87 де 1 вважається ідеальним показником, а 0,5 вказує на помилки.

Новини за темою: У G7 погодили кроки щодо регулювання технологій зі штучним інтелектом

Також завдяки штучному інтелекту лікарі змогли визначити пацієнтів з високим ризиком раку. З 22 випадків, коли система рекомендувала раннє втручання, у 18 випадках підтвердився злоякісний характер утворень.

Щоб проаналізувати дані комп'ютерної томографії, дослідники використовували техніку, яка називається радіомікою. З її допомогою можна отримати інформацію про хворобу пацієнта з медичних зображень, які погано видно людському оку.

Новини за темою: У "Дії" може з'явитися штучний інтелект "Надія". Розповідаємо, для чого це знадобиться

Тим часом технології, такі як штучний інтелект, цифровізація та інші економічні розробки, скорочують потребу в офісних працівниках. Близько 75% опитаних компаній заявили, що планують запровадити технології ШІ протягом наступних п'яти років.

Читайте також:
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN