USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Сергій Ребров офіційно очолив національну збірну України з футболу

Національна команда готуватиметься до червневих матчів з новим тренером
Сергій Ребров
Сергій Ребров
Джерело: відкриті джерела

Новим головним тренером національної збірної України з футболу став Сергій Ребров. Про це повідомила пресслужба Української асоціації футболу.

Ребров очолить команду перед товариським поєдинком проти збірної Німеччини, що відбудеться 12 червня в німецькому місті Бремен.

Зазначається, що контракти з головним тренером і його штабом укладено до 30 липня 2026 року.

Новини за темою: Український футболіст Коноплянка покинув польський клуб, за який виступав півтора сезону

Про перемовини з Ребровим в УАФ уперше офіційно заявили у березні 2023 року. Під час призначення Руслана Ротаня виконувачем обов'язків головного тренера збірної України в УАФ відзначили, що Виконком організації погодився з пропозицією Комітету національних збірних команд УАФ провести перемовини з ним щодо роботи головним тренером. 

Тоді ж повідомлялося, що Реброву пропонують контракт до липня 2024 року з можливістю пролонгації ще на два роки – до завершення чемпіонату світу-2026.

Таким чином, збірна України вперше за понад пів року матиме нового головного тренера. Контракт з попереднім очільником команди Олександром Петраковим сплинув наприкінці грудня 2022 року.

Новини за темою: ПСЖ спростував інформацію про відхід Мессі

Біографія Реброва

Сергій Ребров народився в Горлівці (Донецька область), де й розпочав свою футбольну кар'єру в донецькому "Шахтарі". У другому сезоні увійшов до трійки найкращих бомбардирів, а потім перейшов у "Динамо".

Також грав за англійські "Тоттенгем" та "Вест Гем", турецький "Фенербахче", російський "Рубін". Переможець трьох чемпіонатів: українського (дев'ятиразовий), турецького й російського.

На посаді тренера 49-річний Ребров працював з київським "Динамо" з 2014-го по 2017 рік, командою "Аль-Ахлі" із Саудівської Аравії (2017–2018), угорським "Ференцварошем" (2018–2921) та клубом "Аль-Айн" з ОАЕ (2021–2023).

Загалом більшість ігрової кар'єри він провів у складі "Динамо". Грав на позиції форварда і є другим бомбардиром в історії чемпіонатів України, а також став першим гравцем, який забив в матчах національної першості сто м'ячів.

Список футболістів на червневі матчі відбору на Євро-2024

Для участі в червневому зборі, під час якого відбудуться один товариський поєдинок та два матчі відбору Євро-2024, до національної команди України викликано 27 гравців.

Ще п’ятеро футболістів увійшли до резервного списку.

Склад національної збірної України

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо" Київ), Анатолій Трубін ("Шахтар" Донецьк), Андрій Лунін ("Реал" Мадрид, Іспанія).

Захисники: Микола Матвієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (усі – "Шахтар" Донецьк), Олександр Тимчик ("Динамо" Київ), Олександр Сваток (СК "Дніпро-1" Дніпро), Віталій Миколенко ("Евертон" Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Едуард Соболь ("Страсбур", Франція), Сергій Кривцов ("Інтер" Маямі, США).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков (усі – "Шахтар" Донецьк), Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський (обидва – "Динамо" Київ), Олександр Піхальонок (СК "Дніпро-1" Дніпро), Андрій Ярмоленко ("Аль-Айн", ОАЕ), Руслан Маліновський ("Олімпік" Марсель, Франція), Віктор Циганков ("Жирона", Іспанія), Михайло Мудрик ("Челсі" Лондон, Англія), Данило Ігнатенко ("Бордо", Франція), Владислав Кочергін ("Ракув" Ченстохова, Польща).

Нападники: Роман Яремчук ("Брюгге", Бельгія), Артем Довбик (СК "Дніпро-1" Дніпро), Владислав Ванат ("Динамо" Київ).

Читайте також:
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін
МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар