USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

СБУ викрила двох мешканок Краматорська, які зливали росіянам позиції ЗСУ під Бахмутом

Контррозвідники СБУ затримали російських агенток під час виконання розвідувального завдання
СБУ задержание в Краматорске
Джерело: СБУ

Служба безпеки України викрила агентурну групу військової розвідки РФ, яка здавала окупантам позиції Сил оборони під Бахмутом. До неї входила медсестра бойового підрозділу Тероборони, розповіли в пресцентрі СБУ.

До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська. Одна з них – медсестра бойового підрозділу Тероборони ЗСУ. Вони перебували на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником російської військової розвідки.

Він завербував агенток через представника розвідувального підрозділу 1-го армійського корпусу Південного військового округу з РФ, до складу якого входить син однієї з фігуранток.

У разі захоплення регіону зрадницям обіцяли "керівні посади" у місцевій окупаційній адміністрації.

Новини за темою: Викрадав зерно і дітей: СБУ повідомила про підозру "міністру транспорту" окупованої частини Херсонщини

Вони збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямі.

Під особливим контролем були маршрути ймовірного переміщення важкої броньованої техніки українських військ у напрямку Східного фронту.

Також зловмисниці фіксували результати ворожих обстрілів по українській інфраструктурі для корекції повторних ударів військ РФ.

Під час обшуків було знайдено мобільні телефони та ноутбук із листуванням з представником ГРУ РФ.

Яке покарання очікує на зрадниць

Одній із фігуранток справи повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада, вчинена в умовах воєнного стану), інший – за ч. 2 ст. 114−2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України).

Суд обрав їм запобіжний захід – утримання під вартою.

Теги: СБУ
Читайте також:
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркуту" як оперативник, - розслідування
НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом
СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА