USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

СБУ та БЕБ викрили масштабне виробництво контрафактних цигарок

Зловмисники щодоби виробляли до 1 млн цигарок
Цигарки контрафакт_2
Джерело: СБУ

У Миколаївській та Закарпатській областях злочинці налагодили промислове виробництво контрафактних цигарок. За даними Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки, трьома підпільними цехами щодоби нелегально вироблялось до 1 млн цигарок.

Загальна вартість вилученого товару становить понад 70 млн грн.

В цехах, що були обладнані на базі покинутих складських приміщень у віддаленій сільській місцевості, зловмисники запустили три виробничі лінії. Там же встановили поліграфічне обладнання для нанесення фальшивих "торгових знаків".

За даними слідства, сировину для виробництва цигарок закуповували у місцевих фермерів і для конспірації завозили її у мішках з-під комбікорму для тварин.

Готову продукцію збували до різних регіонів України, а також планували контрабандою переправляти до Євросоюзу за підробленими товарно-транспортними накладними.

Кримінальне провадження відкрито за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 204 та ч. 3 ст. 28 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинене групою осіб за попередньою змовою); ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Нагадаємо, детективи Бюро економічної безпеки України викрили схему ухилення від сплати понад 244 млн гривень митних платежів при транзиті нафтопродуктів трубопровідним транспортом у 2020–2022 роках.

 

Читайте також:
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркута" як оперативник, – розслідування
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського