USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

СБУ на Луганщині викрила дев'ять ворожих поплічників та знайшла схрон з озброєнням

Затримано колишнього командира караулу Лиманського центру безпеки громадян
СБУ Лиман
Ворожий поплічник у Лимані
Джерело: СБУ

Служба безпеки України викрила дев'ять ворожих поплічників та знайшла схрон з російським озброєнням під час стабілізаційних заходів у Лимані. Про це інформує пресцентр СБУ.

"У результаті оперативних дій у прифронтовому Лимані затримано дев'ять місцевих жителів, які добровільно пішли на співпрацю з ворогом. Серед них – 38-річний мешканець міста, який передавав рашистам інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території району", – йдеться в повідомленні.

Комунікацію з агресором підтримував через заборонену в Україні соцмережу "Однокласники". 

Також затримано колишнього командира караулу Лиманського центру безпеки громадян. У липні минулого року він погодився очолити створену загарбниками місцеву "пожежно-рятувальну частину МНС ДНР".

Разом з цим викрито ще трьох колаборантів, які після захоплення міста вступили до лав окупаційної адміністрації. Двох із них призначили на "посади" до "відділу внутрішньої політики та взаємодії зі ЗМІ" та "відділу земельних відносин", а ще один став "охоронцем міськради".

Наразі їм повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Ще четверо зловмисників поширювали у заборонених соцмережах заклики на підтримку окупантів, а також дописи, в яких виправдовували воєнні злочини рашистів.

Крім того, у ході комплексних заходів співробітники Служби безпеки виявили схрон з російською зброєю та боєприпасами.

З облаштованого у покинутій приватній будівлі тайника виявлено:

  • реактивний піхотний вогнемет "Джміль";
  • гранати Ф-1 та РДГ-2;
  • запали до бойових гранат;
  • 20 підривачів;
  • 30-мм реактивний сигнальний патрон;
  • наземний сигнальний патрон;
  • 150 набоїв до стрілецької зброї.

За всіма викритими фактами незаконної діяльності тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Читайте також:
Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено
Військове кладовище буде цілком інклюзивним і з хрестами чи меморіальними плитами на могилах загиблих воїнів Військове кладовище буде цілком інклюзивним і з хрестами чи меморіальними плитами на могилах загиблих воїнів