USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

"Слава Москві": Румунська сенаторка знову відзначилася

Раніше Шошоаке заявляла, що Україна нібито є державою "з терористичним нахилом"
Діана Шошоаке
Діана Шошоаке
Джерело: відкриті джерела

Одіозна румунська сенаторка Діана Шошоаке на пленарному засіданні парламенту вигукнула: "Слава Москві". Відео із засідання розлетілося у ЗМІ.

Під час засідання депутатці дорікнули, що її ноутбук пов'язаний із Росією.

"Ці документи не мають реєстраційного номера. Вони надійшли до нас о 12 годині. Нам тільки о 12:00 надійшло оголошення, що на порядку денному будуть якісь теми, а коли ми відкриваємо, подивіться, що з'являється. 404 каталог файлів не знайдено. За що голосуватимемо? Коментар для фахівців – їм потрібно змінити VPN, він на московському режимі і тому не працює. З огляду на те, що ноутбук належить Сенату, а вхід здійснюється по wifi Палати депутатів, це означає, що ця Палата депутатів безпосередньо пов'язана з Путіним, а VPN – із Москви. Значить, Сенат обдурив. Сенат – путінський. Це путінський ноутбук із путінським VPN, з путінським Wi-Fi. Так? Слава Москві!", – сказала Шошоаке.

Зеленський – Гітлер, а Україна є нащадком нацистської імперії

25 березня румунська сенаторка Діана Шошоаке зробила ще одну абсурдну заяву. Про це передає Sinar Sosro.

Шошоаке відреагувала на її включення до бази "Миротворця". За її словами, це свідчить про те, що Україна нібито є державою "з терористичним нахилом".

Сенаторка зазначила, що тепер Румунія має можливість показати, чи вона ще існує як держава, і виступити проти "злочинної держави", або підтвердити, що вона за одну ніч "стала васалом України та колонією Києва".

"Україна повністю дискваліфікувала себе, і це момент, коли міжнародна громадськість також повинна усвідомити, що Україна не заслуговує на надану їй підтримку, тому що вона є нащадком нацистської імперії, а Зеленський не може бути кимось іншим, як Гітлером", – заявила вона.

Сенаторка закликала анексувати частину території України

20 березня до парламенту Румунії надійшов проєкт закону "Про зміну закону 129/1997 про ратифікацію Договору про відносини добросусідства і співробітництва між Румунією та Україною". Про це повідомляє видання HotNews.

Ініціатором анексії територій України стала румунська сенаторка Діана Шошоаке, яка відома своїми зв'язками з Кремлем. 

Документ передбачає розрив договору з Україною в 2027 році "з дотриманням терміну повідомлення принаймні рік до закінчення терміну дії", в результаті чого "Румунія анексує історичні території, які їй належали, відповідно, Північну Буковину, край Герца, Буджак (Кагул, Болград, Ізмаїл), історичний Марамуреш та острів Зміїний".

Реакція України

Міністерство закордонних справ України заявило, що ініціює накладення санкцій на румунську сенаторку Діану Шошоаке, яка своїм законопроєктом пропонує приєднати до Румунії частину Південного регіону України. Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

Санкції на Шошоаке пропонують накласти як на особу, яка створює загрозу національній безпеці.

"Таким кроком маргінальна політикиня намагається "відновити культурну ідентичність румунського населення", – зазначив Ніколенко.

При цьому додав, що йдеться про класичний приклад із методички російського реваншизму.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що рішуче засуджують спробу поставити під сумнів територіальну цілісність України, підважити дух добросусідства між Україною та Румунією.

Читайте також:
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Європарламент схвалив продовження режиму безмитної торгівлі для України Європарламент схвалив продовження режиму безмитної торгівлі для України
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну