USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

Розмова Зеленського і Сі Цзіньпіна ламає концепцію відносин РФ із Китаєм, – експерт

У розмові двох лідерів можна виділити дуже важливі підсумки
Сі Цзіньпін
Джерело: DW

Телефонна розмова президента України Володимира Зеленського та лідера Китаю Сі Цзіньпіна ламає концепцію російської "гри" щодо Пекіна. Про це в ефірі телеканала UWN заявив політтехнолог Олег Постернак.

"Телефонний дзвінок Зеленського і Сі Цзіньпіня, напевно, був сприйнятий Москвою неприємно, оскільки для них принципово було, щоб між Пекіном і Києвом десь фігурувала чорна кішка і далі. Сам факт цієї розмови ламає всю російську гру стосовно Китаю і робить її певним чином не такою стовідсотково виваженою і впевненою", – зазначив експерт.

Також Постернак вважає, що Сі Цзіньпін майстерно показав Путіну, що якщо він захоче, то буде розмова і з Зеленським, і з президентом США Джо Байденом.

"Для Китаю це був трюк приниження Росії, "тобто політично підтримуємо політичну російську позицію, а з іншого боку ми хочемо чути іншу сторону", а значить, і є шанс для того, щоб Україна донесла свою думку", – пояснив політтехнолог.

Крім того, він зауважив, що в комюніке після розмови можна помітити два підсумки: 1. Ядерної війни бути не повинно за жодних обставин; 2. Китай "не буде підливати олію у вогонь", тобто, на думку, аналітика, Пекін не збирається постачати зброю РФ.

Нагадаємо, 26 квітня лідер Китаю Сі Цзіньпін поговорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленським. Український лідер написав, що розмова була "тривалою та змістовною".

Більш детально про неї ми писали тут.

Варто зазначити, що після розмови лідерів країн  Україна призначила посла в Китаї. А Пекін своєю чергою назначив спецпредставника у Києві.

Читайте також:
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва
Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії